UA-131003470-2
DOLAR 32,2198
EURO 35,0790
ALTIN 2.254,31
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C

İşte kilo vermenin formülü

Spread the love

İngiliz araştırmacılar kilo vermenin bilimsel formülünü yayınladı. Bir dizi deney yapan araştırmacılar yüzde 70 daha fazla kalori yakmayı sağlayan yöntemi açıkladı. Birçok kişi, ideal kilosuna ulaşmak ve zayıflayabilmek için çeşitli yöntemler deniyor. Pek çok Diyet ve egzersiz yöntemi arasında Seçim yapmakta zorlanıyorsanız. İngiliz bilim insanları işinizi biraz daha kolaylaştıracak araştırmalarının sonucunu yayınladı. Nottingham Trent Üniversitesi’nde görev yapan Bilim insanları daha çok Kalori yakmayı […]

02.08.2023
232
A+
A-
Spread the love

İngiliz araştırmacılar kilo vermenin bilimsel formülünü yayınladı. Bir dizi deney yapan araştırmacılar yüzde 70 daha fazla kalori yakmayı sağlayan yöntemi açıkladı.

Birçok kişi, ideal kilosuna ulaşmak ve zayıflayabilmek için çeşitli yöntemler deniyor.

Pek çok Diyet ve egzersiz yöntemi arasında Seçim yapmakta zorlanıyorsanız. İngiliz bilim insanları işinizi biraz daha kolaylaştıracak araştırmalarının sonucunu yayınladı.

Nottingham Trent Üniversitesi’nde görev yapan Bilim insanları daha çok Kalori yakmayı sağlayan yöntemi belirlemeyi başardı.

İNGİLİZ GAZETE ‘ÇIĞIR AÇAN ARAŞTIRMA’ DİYE DUYURDU

İngiliz Mirror gazetesinin ‘çığır açan araştırma’ olarak lanse ettiği çalışma kapsamında gönüllülerden bisiklet sürmeleri istendi.

Bir gruptan 7 saat aç kalmaları ve daha sonra egzersiz yapmaları istendi. Diğer grup ise aynı işlemi 2 saat aç kaldıktan sonra gerçekleştirdi.

İki gruptaki katılımcılar akşam 18.30’da aynı egzersizleri yaptı ve ekip egzersiz sonrası çeşitli ölçümler yaptı.

Sonuçlar, daha uzun süre aç kalan grubun diğer ekipteki katılımcılara oranla yüzde 70 daha fazla kalori yaktığını gösterdi.

ALINAN KALORİYİ DE AZALTIYOR

Aynı araştırmaya göre, aç karnına egzersiz yapanların akşam yemeğindeki kalori alımı yaklaşık 100 kalori daha fazlayken, egzersiz yapıldığında tüm gün boyunca alınan kalori ortalama 440 kalori daha az oldu.

Yayınlanan raporda şu ifadelere yer verildi; ‘Akşam egzersizinden önce bir süre aç kalmak egzersiz sırasında yakılan yağ miktarını artırması ve gün içinde yenen kalori sayısını azaltması nedeniyle sağlığın bazı unsurlarına fayda sağlayabilir.’

Content retrieved from: https://www.yeniakit.com.tr/haber/iste-kilo-vermenin-formulu-bilim-insanlari-acikladi-1776731.html.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.