UA-131003470-2
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C
Ankara
°C
°C
°C
°C
°C

ABD’de kriz derinleşiyor!

Spread the love

ABD Başkanı Joe Biden, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıları gidermek için gerekirse Ulusal Muhafız güçlerini göreve çağırabileceğini açıkladı. Biden ayrıca “Benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmiyor. 2022’de bunu bekleyebiliriz.” dedi. Biden, CNN’in düzenlediği forumda halkın ve sunucu Anderson Cooper’ın sorularını yanıtladı. Ağırlıklı olarak iç politika ve ekonomi başlıklarının konuşulduğu forumda Biden, altyapı paketi konusunda kısa sürede […]

22.10.2021
661
A+
A-
Spread the love

ABD Başkanı Joe Biden, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıları gidermek için gerekirse Ulusal Muhafız güçlerini göreve çağırabileceğini açıkladı. Biden ayrıca “Benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmiyor. 2022’de bunu bekleyebiliriz.” dedi.

Biden, CNN’in düzenlediği forumda halkın ve sunucu Anderson Cooper’ın sorularını yanıtladı.

Ağırlıklı olarak iç politika ve ekonomi başlıklarının konuşulduğu forumda Biden, altyapı paketi konusunda kısa sürede Kongrenin anlaşmaya varmasını beklediğini kaydetti.

– BENZİN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ İÇİN 2022’Yİ İŞARET ETTİ

Kendisi için bugüne kadar en zor yasa tasarısının silah düzenlemesi olduğunu anlatan Biden, sunucu Cooper’a dönerek, “Biliyorsun, 370 yıldır Senatodayım.” ifadesini kullandı.

Cooper’ın “Tedarik zincirindeki sıkıntıları gidermek için Ulusal Muhafızları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise Biden, “Evet kesinlikle, kesinlikle bunu yaparım. Tır şoförlerinin sayısını artıramazsak, bunu yapacağım.” yanıtını verdi.

Biden, birçok ekonomi uzmanının aksine enflasyonun uzun süre artmaya devam edeceğini düşünmediğini belirterek, “Benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmiyor. 2022’de bunu bekleyebiliriz.” dedi.

– ÇİN’E TAYVAN MESAJI

Biden, Çin’in Tayvan’a girmesi durumunda ABD’nin Tayvan’ı savunup savunmayacağının sorulması üzerine ise “Tabii ki de savunacağız, bu konuda verilmiş sözümüz var.” cevabını verdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile sıklıkla görüştüğünü vurgulayan Biden, “Çin ile soğuk savaş peşinde değiliz.” diye konuştu.

KAYNAK: AA

Content retrieved from: https://www.haber7.com/dunya/haber/3154017-abdde-kriz-derinlesiyor-joe-biden-ulusal-muhafizlari-goreve-cagirabilirim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.