UA-131003470-2
DOLAR 32,5305
EURO 34,6178
ALTIN 2.488,71
BIST 9.687,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Köpek her avcı ile ava çıkar!

02.02.2023
381
A+
A-
Spread the love

Köpek her avcı ile ava çıkar!

Merhum Osman BÖLÜKBAŞI’ nın; “Dün sövdüklerini, bugün övenler, dün övdüklerine, bugün sövenler göstermektedir ki; “Köpek, her avcı ile ava çıkar” sözüyle, hiç değişmeyecek bir hakikati veciz bir şekilde ifade etmiş. 

Bir gerçek bu kadar mı güzel tanımlanır?

Bu muhteşem söz hayat devam ettiği müddetçe devam edecektir. Karaktersiz insanlar olduğu müddetçe de her gün bu sözün doğruluğunu teyit edeceğiz. 

Öyle karaktersiz insanlar vardır ki, ilkeli duruş ve şahsiyetten fersah fersah uzaktırlar. Onlar için doğrular değil, kendi şahsi menfaatleri ve gelecekleri önemlidir.

Öyle kaypak insanlar vardır ki; Kaypak kelimesinin karşılığını tam anlamıyla karşılayan hatta sözlüğe koysan kaypak olarak sırıtmayacak insanlar var çevremizde.

Bu insanların kanı beş para etmez, yüzüne tükürsen tükürüğüne bile yazık olacak, sana dost gibi görünüp, arkandan bin bir dolap çeviren, pusulası şaşmış, şeytan ama evliya görünen; namert ama mertlik taslayan budalalar.

Allah’ın kıymetlisi olan İnsan, menfaat putu için kula kul olmuşsa; zaten yaşarken selası okunmuş demektir. Kalbi ve beyni ölmüş, mide ve bağırsak sisteminden ibaret yaşayan bir mevta olmuştur.

Eskilerin deyişiyle de; “Arpaya katsan at yemez, kepeğe katsan it yemez.”

Bunlar “Haklıdan yana değil, güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar.” (Uğur Mumcu)

O yüzdendir ki bu tip insanlar için avcının kim olduğu önemli değildir. Önemli olan onlar için ava çıkabileceği, avın sonunda kendisini besleyebilecek bir avcının olmasıdır.  Av ve avcı olduğu sürece, her avcı ile ava çıkacak köpek mutlaka olacaktır.

Hasret kalmışız, asla adaletten ayrılmayan, elif gibi dik, yüreği güzel insanlara.

Selam ve dua ile…

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.