UA-131003470-2
DOLAR 32,3097
EURO 35,1639
ALTIN 2.279,86
BIST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Kazdağları’nda yoğun kar yağışı nedeniyle 17 askeri personel ve 4 belediye işçisi mahsur kaldı

Spread the love

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kaz Dağları Milli Parkı’na 25 kilometrede yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ile 4 belediye işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor. AZ BİR MESAFEMİZ KALDI Vali Hasan Şıldak, mahsur kalanların durumunun iyi olduğunu belirterek, “Az bir mesafemiz kaldı. İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı haberler alacağız” dedi. Edremit ilçesi Kazdağı […]

09.02.2022
596
A+
A-
Spread the love

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kaz Dağları Milli Parkı’na 25 kilometrede yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ile 4 belediye işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor.

AZ BİR MESAFEMİZ KALDI
Vali Hasan Şıldak, mahsur kalanların durumunun iyi olduğunu belirterek, “Az bir mesafemiz kaldı. İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı haberler alacağız” dedi.

Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı Sarıkız Tepesi’ndeki Hava Radar Kıta Komutanlığı’ndan hareket eden 3 araçtaki 17 askeri personel ile yolu açmak için görevlendirilen 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Kaz Dağları Milli Parkı’na 25 kilometre mesafede mahsur kaldı.

Bölgeye, Balıkesir Valiliği koordinasyonunda kurtarma ekipleri sevk edildi.

Mahsur kalan 21 kişiyi kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti. Ekipler, karla kapanan yolları açıp, mahsur kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

ÇALIŞMALAR, GECE BOYU ARALIKSIZ DEVAM ETTİ
Bölgedeki son durumu aktaran Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, mahsur kalan askerler ile belediye personelinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, “Çalışmalar, gece boyu aralıksız devam etti. Hava ne kadar aşağıda iyi görünse de yukarıdaki hava, bir o kadar kötü. Hala kötü şartlar devam ediyor.

Makinelerimiz çalışıyor, bir taraftan da havadan Hava Kuvvetleri’ne ait helikopterle keşif uçuşu yapıldı. Hava imkanları ile almaya çalışıyorlar. Biz de yerden çalışmalara devam ediyoruz. Az bir mesafemiz kaldı.İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı haberler alacağız. Zaten kendileriyle irtibatımız sürekli devam ediyor. Araçları çalışır vaziyette. Bursa’dan Snowtrack, karın üzerinde ilerleyebilen bir araç geldi.Bu aracı yukarıya sevk ettik. Kar üzerinden ilerleyerek, bir taraftan da bu imkanı kullanacağız, personeli o şekilde nakletmeyi deneyeceğiz. Ayrıca yaya olarak da AFAD ve jandarma ekiplerinin arama- kurtarma ekiplerini yönlendirdik.

Bu ekiplerin de yukarıya ulaşmasını bekliyoruz. Tabii yolda kar kaplı olduğu için paletli araçlar yavaş ilerliyor. Çıkış saatleri buluyor, zaman alıyor” diye konuştu.


ARAMA-KURTARMA HELİKOPTERİ DEVREDE

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada “Kazdağları’ndaki (Balıkesir) kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri için hava şartlarının da müsait hâle gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi.” denildi.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2022/02/08/kazdaglarinda-yogun-kar-yagisi-nedeniyle-17-askeri-personel-ve-4-belediye-iscisi-mahsur-kaldi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.