UA-131003470-2
DOLAR 32,5014
EURO 34,5863
ALTIN 2.499,85
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Ünlü isimler, İsrail’in Gazze’deki hastaneyi vurmasına tepki gösterdi

Spread the love

Sanat dünyası, İsrail’in Gazze’de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırısına X ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi. İsrail, 11 gündür Gazze’ya savaş açmış durumda. İsrail, havadan ve denizden abluka altına aldığı dün Gazze’de el-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenledi. “500 şehit var.” Bu vahşet, dünyada yankı uyandırdı. En az 500 […]

Ünlü isimler, İsrail’in Gazze’deki hastaneyi vurmasına tepki gösterdi
18.10.2023
231
A+
A-
Spread the love

Sanat dünyası, İsrail’in Gazze’de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırısına X ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi.

İsrail, 11 gündür Gazze’ya savaş açmış durumda. İsrail, havadan ve denizden abluka altına aldığı dün Gazze’de el-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenledi.

“500 şehit var.”

Bu vahşet, dünyada yankı uyandırdı. En az 500 kişi hayatını kaybetti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne bombalı saldırısında 500 şehit var.” açıklamasında bulundu.

Yaşananlara Türkiye’deki ünlü isimler de sessiz kalmadı. Sosyal medya hesaplarından İsrail’e tepki yağdırdılar. En az 500 kişinin hayatını kaybettiğinin bildirildiği saldırıyı kınayanlar arasında Pınar Deniz, Hadise, Oğuzhan Uğur, Alişan gibi isimler de yer aldı.

“Dünya bu zulme neden susuyor?”

Tüm dünyayı şoke eden olayın ardından Pınar Deniz, “Bakamıyorum! Kalbim acıyor, bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?” dedi.

“Savaşın her yolunu kınıyoruz”

Fahriye Evcen paylaşımında, “Savaşın her yolunu kınıyoruz fakat hastane bombalamak gelinen son noktadır. Bu insanlığa sığmaz.” cümlelerine yer verdi.

“Bu düpedüz terördür”

Oğuzhan Uğur ise “İsrail hastane bombaladı! Yine dünyanın gözü önünde suç işledi. Savaş suçu falan değil bu, savaşın kuralı, savaşçının onuru olur. Bu düpedüz terördür.” dedi.

“Bu bir savaş değil”

Hadise, Instagram hesabından “Bu bir savaş değil” dedi ve şunları yazdı: “Siviller öldürmek, hastaneyi vurmak bir savaş suçudur.”

“Katilsin İsrail.”

Şarkıcı Alişan da sayfasından isyan edenlerden: “Yetmedi mi öldürdüğün masumlar, doymadım kana, doymadım vahşete, doymadım cinayete. Katilsin İsrail.”

İrem Derici, “El birliğiyle üstümüze düşeni yapalım. Kanımız çekildi, gördüklerimiz insanlık dışı, üzgünüm.”

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/magazin/unlu-isimler-israilin-gazzedeki-hastaneyi-vurmasina-tepki-gosterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.