UA-131003470-2
DOLAR 32,2187
EURO 35,0532
ALTIN 2.257,76
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C

CHP ve İyi Parti arasında yerel seçim formülü

Spread the love

CHP ve İyi Parti arasında yerel seçimler için ittifak görüşmelerine start verilirken, İyi Parti cephesinde Adana, Mersin ve Manisa gibi illerde kendi adaylarının desteklenmesi talebi masada. CHP cephesinde ise konuyla ilgili olumlu görüş hakim. Genel seçimlerde alınan yenilginin ardından Millet İttifakı dağıldı. İttifakın lokomotif partileri olan CHP ve İyi Parti’de peş peşe iç hesaplaşmalar başladı. […]

17.07.2023
266
A+
A-
Spread the love

CHP ve İyi Parti arasında yerel seçimler için ittifak görüşmelerine start verilirken, İyi Parti cephesinde Adana, Mersin ve Manisa gibi illerde kendi adaylarının desteklenmesi talebi masada. CHP cephesinde ise konuyla ilgili olumlu görüş hakim.

Genel seçimlerde alınan yenilginin ardından Millet İttifakı dağıldı.

İttifakın lokomotif partileri olan CHP ve İyi Parti’de peş peşe iç hesaplaşmalar başladı.

Daha sonra Meral Akşener, olağan kurultaydaki açıklamasında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu ve “İnsafınız kurusun. Neymiş? İstanbul, HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Akşener’in sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu İyi Parti’ye gitti

Yaşananların ardından CHP cephesinden sürpriz bir görüşme talebi geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde İyi Parti Genel Merkezi’ne giderek Meral Akşener ile görüştü.

Görüşmenin ana gündem maddesi yerel seçimlere ilişkin yol haritası olurken ‘Yeniden bir ittifak olacak mı?’ sorusu akıllara gelmeye başladı.

İyi Parti daha çok büyükşehir istiyor

İki parti de yerel seçimlere yapılacak bir ittifaka olumlu bakarken, İyi Parti’nin bu kez daha çok büyükşehir istediği biliniyor.

Hal böyle olunca İyi Partililer bu kez ittifak teklifinin CHP’den gelmesi gerektiğini düşünüyor.

Adana, Mersin, Manisa…

Yine İyi Parti; Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerde kendi adaylarının desteklenmesini istiyor.

CHP’de ise bazı büyükşehirlerin bu kez İyi Parti’ye bırakılabileceği görüşü hakim.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre parti içinde “Adana ve Mersin gibi büyükşehirleri İyi Parti’ye verebiliriz” görüşü dile getiriliyor.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/chp-ve-iyi-parti-arasinda-yerel-secim-formulu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.