UA-131003470-2
DOLAR 32,4922
EURO 34,5544
ALTIN 2.496,96
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Meteoroloji’den 1 il için turuncu, 10 il için sarı kodlu uyarı

Spread the love

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce 1 il için turuncu, 10 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Turuncu kodlu uyarının yapıldığı Samsun’da eğitime bir gün ara verildi. Yurdun genelinde olduğu gibi İstanbul ve Ankara’da da yağış bekleniyor. Yağışlı hava Türkiye’nin büyük bölümünü etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 1 il için turuncu, 10 il için sarı kodlu uyarı […]

02.10.2023
349
A+
A-
Spread the love

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce 1 il için turuncu, 10 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Turuncu kodlu uyarının yapıldığı Samsun’da eğitime bir gün ara verildi. Yurdun genelinde olduğu gibi İstanbul ve Ankara’da da yağış bekleniyor.

Yağışlı hava Türkiye’nin büyük bölümünü etkisi altına aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 1 il için turuncu, 10 il için sarı kodlu uyarı geldi.

Yapılan açıklamaya göre Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz’de beklenen yağışlar, kuvvetli batı ve kuzeybatılı rüzgar (40-70 kilometre/saat) ile etkili olacak.

Yağışların Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun’un batısı ile Trabzon’un doğusunda kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Giresun’un doğu ve Trabzon’un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) olacağı tahmin ediliyor.

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın gece saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Turuncu kodla uyarılan Samsun’da eğitime ara verildi

Meteoroloji’nin turuncu kodla uyardığı Samsun’da eğitime bir gün ara verildiğini açıklandı.

Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz ve ilçelerinde devam eden çok kuvvetli ve şiddetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar olabileceği değerlendirilerek 2 Ekim Pazartesi günü tüm okullarımızda (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir.” denildi.

Sarı alarm verilen iller ise şöyle sıralandı:

Artvin, Bartın, Düzce, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon, Zonguldak

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/meteorolojiden-1-il-icin-turuncu-10-il-icin-sari-kodlu-uyari.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.