UA-131003470-2
DOLAR 32,5263
EURO 34,7704
ALTIN 2.493,89
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 21°C

D vitamini eksikliği olan Covid-19 hastalarının yüzde 99’u hayatını kaybediyor

03.04.2021
453
A+
A-
Spread the love

Yapılan yeni bir araştırmaya göre D vitamini eksikliği olan yeni tip corona virüs (Covid-19) hastalarının neredeyse yüzde 99’u hayatını kaybediyor. Çalışma, güneş ışını vitamininin Covid-19’a karşı hayat kurtarabilecek bir güce sahip olduğunu ortaya koydu.

Endonezyalı araştırmacılar, 780  yeni tip corona virüs (Covid-19) hastasının verilerini analiz etti. 

D VİTAMİNİ EKSİK COVİD-19 HASTALARININ NEREDEYSE YÜZDE 99’U ÖLDÜ

Sonuçlarda, D vitamini eksikliği (20 ng/ml’nini altında) olanların ölüm oranın yüzde 98,90, orta ve hafif düzeyde (>20, <30 ng/ml) eksik olanların ise yüzde 87,8 olduğu görüldü. Bununla birlikte yeterli D vitamini düzeylerine (> 30 ng/ml) sahip olanların ölüm oranının ise yalnızca 4,1 olduğu kaydedildi.

Bilim insanların araştırmanın tanımlayacı olmadığı, ancak yüksek D vitamini düzeylerine sahip olan hastaların daha çabuk iyileştiğini açıkladı.

  • ÖLÜM RİSKİ 10 KAT DAHA FAZLABağımsız araştırmacılardan oluşan ekip, D vitamini eksikliği olan insanların yaş, cinsiyet ve daha önce yaşanan sağlık problemleri de dikkate alındığında Covid-19’dan ölme risklerinin 10 kat daha fazla olduğunu açıkladı.
  • <p>Diğer taraftan, İrlanda’daki Trinity Colloge Dublin tarafından iki ay önce yapılan bir çalışmada D vitamini takviyesi alan yetişkinlerin göğüs enfeksiyonlarında yüz 50 düşüş görüldü.</p><p>Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın D vitamı eksikliği yaşadığı düşünülüyor. Uzmanlar, karantina uygulamaları güneş ışığı alımının azlamasıyla sayının artabileceğinden endişe ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından D vitamini eksikliği ve yetersizliği küresel bir sağlık problemi olarak kabul ediliyor.</p>KÜRESEL SAĞLIK SORUNUDiğer taraftan, İrlanda’daki Trinity Colloge Dublin tarafından iki ay önce yapılan bir çalışmada D vitamini takviyesi alan yetişkinlerin göğüs enfeksiyonlarında yüz 50 düşüş görüldü.Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın D vitamı eksikliği yaşadığı düşünülüyor. Uzmanlar, karantina uygulamaları güneş ışığı alımının azlamasıyla sayının artabileceğinden endişe ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından D vitamini eksikliği ve yetersizliği küresel bir sağlık problemi olarak kabul ediliyor.

TÜRKİYE’DE HER 10 KİŞİDEN 9’UNUN D VİTAMİNİ EKSİK

Bununla birlikte Türkiye’de her 10 kişiden 9’unda D vitamini eksikliği var. Uzmanlar halsizlik, yorgunluk ve sürekli tekrar eden enfeksiyonlar varsa doktora başvurulması gerektiğini söylüyor.

üretiliyor ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekiyor.

Öte yandan, dünya genelinde yeni tip corona virüs(Covid-19) vakalarının sayısı 8 milyon 200 bini geçerken ölü sayısı 450 bini aştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.