UA-131003470-2
DOLAR 32,5354
EURO 34,6616
ALTIN 2.499,32
BIST 9.629,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C

Kendi seçtirdiğim belediye başkanı için izin almam

23.12.2022
418
A+
A-
Spread the love

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararı sonrasında 6’lı masada başlayan siyasi oyunlar ve tartışma büyüyerek devam ediyor.

Karar çıktığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da bulunması ve Meral Akşener’in İmamoğlu ile miting yapması muhalefeti karıştırdı.

Akşener, İmamoğlu’nun adaylığı için elinden geleni yaparken Kılıçdaroğlu da kendi adaylığı için bastırıyor.

Kılıçdaroğlu’nun “Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır.” ifadeleri üzerine Akşener sessizliğini bozdu.

Fox TV’de Çalar Saat programına katılan Akşener, İlker Karagöz’ün sorularını yanıtladı.

“İzin almak için aradı diyenleri fena çarparım”

“Ben o gün Kılıçdaroğlu’nu aradım, telefonu kapalıydı” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Yanlış anlaşılmasın izin falan almaya aramadım ha.. Öyle bir durum yok. Sadece orada gövde gösterisi yapmak istedik. Söyleyene de çok fena çarparım yani.

“Kendi seçtirdiğim belediye başkanı için kimden izin alacağım”

Mersin hariç diğer tüm belediye başkanlarını CHP ve İyi Parti’nin çalışmaları sonucu seçildi. Dolayısıyla biz, bu arkadaşlarımızın iyi yaptığı şeylerden de sorumluyuz, kötü yaptığı şeylerle de.

O kadar büyük saygısızlıklar gördüm ki bu süre içerisinde, o çok ayıp bir şeydi. Kendi seçtirdiğim belediye başkanı için kimden izin alacağım, öyle bir durumumuz yok. CHP üyesi olarak seçilebilirler ama onların sorumlulukları bize ait. “

“Böyle bir ahmaklık hiç görmedim”

“Bir kesim de siyasi nezakete uymuyor dendi, sonra siyasi saygısızlık haline döndü, sonra da siyasi terbiyesizlik haline döndü” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

Demek ki Sayın İmamoğlu’nu orada yalnız bırakmak siyasi nezaket, siyasi irfan ve siyasi saygıymış, siyasi terbiyeymiş. Ben böyle bir ahmaklık hiç görmedim. “

“Bu siyasi partinin iç işlerine karışmak olur”

“Siz Kılıçdaroğlu yerinde olsaydınız Almanya’ya gidermiydiniz?” sorusu üzerine ise Akşener, “Bu konu hakkında yorum yapmayayım bu siyasi partinin iç işlerine karışmak olur, bugüne kadar kadar yorum yapmadım, doğru da olmaz” yanıtını verdi.

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/medya/meral-aksener-kendi-sectirdigim-belediye-baskani-icin-izin-almam

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.