UA-131003470-2
DOLAR 32,4095
EURO 34,5384
ALTIN 2.452,32
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Açık
Ankara
22°C
Açık
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 20°C

Biden’ı açıklama yapmaya zorladılar! ‘Devrimin ortasındalar’

Spread the love

Cumhuriyetçi Parti’de devam eden iç tartışmalar ABD Başkanı Joe Biden’ı açıklama yapmaya zorladı. Biden, “Cumhuriyetçi Parti neyi temsil ettiğini belirlemeye çalışıyor. Ve önemli bir mini-devrimin ortasındalar” dedi. ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti içinde Donald Trump’a sadık onu sert bir şekilde eleştiren Cumhuriyetçi Konferans Başkanı Liz Cheney arasında yaşanan tartışmayı ‘mini-devrim’ olarak nitelendirdi. Biden, “Görünüşe […]

06.05.2021
394
A+
A-
Spread the love

Cumhuriyetçi Parti’de devam eden iç tartışmalar ABD Başkanı Joe Biden’ı açıklama yapmaya zorladı. Biden, “Cumhuriyetçi Parti neyi temsil ettiğini belirlemeye çalışıyor. Ve önemli bir mini-devrimin ortasındalar” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti içinde Donald Trump‘a sadık onu sert bir şekilde eleştiren Cumhuriyetçi Konferans Başkanı Liz Cheney arasında yaşanan tartışmayı ‘mini-devrim’ olarak nitelendirdi.

Biden, “Görünüşe göre Cumhuriyetçi Parti neyi temsil ettiğini belirlemeye çalışıyor. Ve önemli bir mini-devrimin ortasındalar” ifadelerini kullandı.

Yaşanan tartışmaları kendi partisiyle karşılaştıran Biden, “Uzun süredir Demokratım. İç kavgalar, anlaşmazlıklar yaşadığımız dönemlerden geçtik. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum.”

Biden ayrıca, ABD’nin ‘İki partili sisteme ihtiyacı olduğunu’ söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:Bir Cumhuriyetçi Partiye  ve 2 partili bir sisteme ihtiyacımız var. Tek partili bir sisteme sahip olmak sağlıklı değil. Ve bence Cumhuriyetçiler kim olduklarını ve neyi temsil ettiklerini anlamaya çalışmaktan düşündüğümden çok daha uzak.”Cumhuriyetçi Parti’de, Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçi partinin 3 numaralı ismi olan, hem seçim sonuçlarına ilişkin iddiaları hem de 6 Ocak’taki Kongre baskınından dolayı birçok kez Trump’ı suçlayan Liz Cheney’in meclisteki görevinden alınması tartışılıyor.

Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Kevin McCarthy‘nin ardından partinin meclisteki grup başkan vekili ve 2 numaralı ismi Steve Scalise de ‘Cheney’nin söz konusu görevinden alınması’ yönünde görüş beyan etti.

Scalise, yazılı bir açıklama yaparak Cheney’nin yerine Trump’ın en güçlü destekçilerinden Elise Stefanik’in aday gösterilmesinin parti birliği açısından önemli olduğunu belirtti.

Öte yandan Trump da yaptığı açıklamayla Cheney’nin yerine Stefanik’e tam destek verdiğini açıklamıştı.

Content retrieved from: https://www.yeniakit.com.tr/haber/abdde-karisiklik-bideni-aciklama-yapmaya-zorladilar-devrimin-ortasindalar-1536764.html.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.