UA-131003470-2
DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2.435,74
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Her ferdi, hatta her topluluğu, hoşlandığı yem ile avlarlar!

20.11.2023
293
A+
A-
Spread the love

Her ferdi, hatta her topluluğu, hoşlandığı yem ile avlarlar!

Anlatılan bu ya, tilkinin kuyruğu kayaya sıkışmış ve kuyruğunu kesmek zorunda kalmış. Daha sonra bir başka tilki onu gördüğünde:

“Kuyruğunu neden kestin?” diye sormuş.

Kuyruğu kesik olan tilki;

“Böyle kendimi çok mutlu hissediyorum, şimdi o kadar mutluyum ki adeta sevincimden havalara uçuyorum” demiş.

Bunun üzerine diğer tilki de kuyruğunu kesmiş. Fakat mutluluk yerine şiddetli bir acı çekmiş.

Hemen kuyruğu kesik tilkiye gelip;

“Neden bana yalan söyledin çok canım acıdı” demiş.

Tilki;

“Eğer acı çektiğini diğer tilkilere söylersen onlar asla kuyruğunu kesmez ve bizimle dalga geçerler” demiş. Bu iki tilki diğer tilkilere yaşadıkları mutluluğu anlatmışlar.

Böylece tilkilerin çoğu kuyruklarını kesmiş. Çoğunluk onlara geçince bu seferde kuyruğu olanlarla dalga geçip onlara eziyet etmeye başlamışlar.

Kıssadan hisse; bir toplumda yalanlar artınca bozulmalar artar. Yalancı insanlar bozuk insanları, bozuk insanlar da toplumu çökertir. Bozuk insanlar, iyi insanları ayıplar ve dalga geçerler…

İşte böyle dostlar.

H. Rahmi Gürpınar’ın dediği gibi, “Her ferdi, hatta her topluluğu, hoşlandığı yem ile avlıyorlar.” Zebrayı, eşek gibi gösterirler bizde inanırız. Bunu en iyi sosyal ve görsel medya ile gerçekleştiriyorlar.

Allah aklımızı canımızdan önce almasın. Ağzı olanın konuştuğu bu dünyada, beyni olanın da düşünmesi gerekmez mi?

Gerçi bizim insanımız da boş durmuyor. Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirildi, “Kurtlar Vadisi Irak”ı çekip Polat Alemdar’ı gönderip intikamımızı aldık.

Mavi Marmara katliamı oldu, “Kurtlar Vadisi Filistin”i çekip Polat Alemdar’ı gönderip intikamımızı aldık.

Şimdi de Gazze’de katliam oluyor, “Kudüs Fatihi Selahattin-i Eyyubî”yi çekiyoruz.

Film, dizi diyerek geçmeyin. Bu tür film ve diziler toplumları pişirir bazı şeylerin ön hazırlığıdır. Amerika’nın Viyatnam savaşındaki Rambo ideolü gibi…

Selam ve dua ile…

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.