UA-131003470-2
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Bilmediğini bilmeyen, çok bilmişler

19.01.2023
289
A+
A-
Spread the love

Bilmediğini bilmeyen, çok bilmişler

Selamun’un Aleykum’un Türkçesi merhaba. Fıkra bu kadar!
Biri Prof. diğeri Dr. bir de ülkenin durumundan şikayetçiler, haklılar bunların prof. olduğu yerde.

Tele1’in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Emre Kongar, hapşırıktan İslam düşmanlığı çıkarıyorlar.

Selamün Aleyküm bütün barış üzerine olsun, ben dostum demekmiş, yahudi dilinden geçmiş. Türkçesi de “Merhaba” ymış. Merdan Yanardağ öyle diyor.

Emre Kongar da; Türkiye’nin ortak değerinin kalmadığını savunarak, “Ortak değerlerimiz kalmadı. Ramazan’ın bitimindeki ‘Şeker Bayramı’nın adını ‘Ramazan’ yapan 12 Eylül yönetimidir. O bayramın adı Şeker Bayramı’ydı.” diyor.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne kadar kötü. Bilmediğini bilmeyen, çok bilmişler. Cahillik ne diye sorarlarsa alın size örneği.

Ey büyük Allah’m sen nelere kadirsin. Biri umreye gider, öbürü Selamün Aleyküm’ün açıklamasını yapar beriki Ramazan’ı irdeler.

Bunların “Selamun aleykum” ve “Ramazan” kelimeleriyle sıkıntıları nedir?

Zümer Suresi 73. Ayette Cennet ehline Meleklerin böyle selam vereceği belirtiliyor bizde Müslümanlar olarak birbirimizi Cennet ehlinin selamlandığı selamla selamlıyoruz.

Dini terimler olması mı sıkıntı?

“Şeker Bayramı” diyebilirsiniz, “merhaba”yı da kullanabilirsiniz. Bunu sorun eden kimseyle karşılaşmadım. Sabah “günaydın” da diyebilirim “Hayırlı sabahlar” da.

Ön yargı ve cehalet bir araya gelince gerçekten felaket oluyor…

Onlardaki bu dipsiz cehalet, şifası olmayan bir durum!

Çünkü bu konuları bilmeye değer görmüyorlar. Kendi değerlerine yabancılaşmış sözde aydınlar, sadece ülkemize özgü. Tipik sömürge aydını.

Selam ve dua ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.