UA-131003470-2
DOLAR 32,5076
EURO 34,5753
ALTIN 2.505,14
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Meteoroloji’den yoğun kar ve sağanak uyarısı! 

Spread the love

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yerini fırtına ve soğuğa bırakırken, birçok kentte sezonun ilk karı da düştü. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu hafta sonu etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uyarı yapıldı. Sağanak, kar, fırtına, sel için 34 kentte yeniden alarm verildi. Öte yandan okulların ara tatili […]

Meteoroloji’den yoğun kar ve sağanak uyarısı! 
20.11.2023
117
A+
A-
Spread the love

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yerini fırtına ve soğuğa bırakırken, birçok kentte sezonun ilk karı da düştü.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu hafta sonu etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uyarı yapıldı. Sağanak, kar, fırtına, sel için 34 kentte yeniden alarm verildi.

Öte yandan okulların ara tatili sonrası 20 Kasım günü ilk ders zili çalacaktı. Ancak kar yağışları ve fırtına nedeni ile ilk kar tatil haberi de geldi…

OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği, “İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile’de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile İlçesi’ndeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır”

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, “Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

BOLU

Bolu’da sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sürüyor. Etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Bolu Valiliği tarafından okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

DÜZCE YIĞILCA

Yığılca ilçesinde olumsuz hava koşullarından okullar 20 Kasım Pazartesi günü tatil edildi. Yığılca Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi – özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında; 20 Kasım 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 20 Kasım Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi.

AMASRA’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Amasra Kaymakamlığı tarafından olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçedeki okulların tatil edildiği belirtiidi. Kaymakamlık açıklamasında, “Olumsuz hava şartları nedeniyler tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Ksım Pazartesi günü 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

KARABÜK

Karabük’ün Eflani ve Eskipazar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

KULP İLÇESİNDE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Diyarbakır’da etkili olan sağanak nedeniyle Kırsal Aygün ve Akçesir mahallelerinde cadde ve sokaklar suyla doldu. Bazı yollar suyun getirdiği toprakla çamurlaşırken, ev ve ahırları su bastı. Sağanağın ardından etkili olan dolu yağışı nedeniyle bahçelerde hasar meydana geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapılarak, “Kulp ilçemizde 19 Kasım tarihinde yaşanan yoğun yağış nedeni ile ilçemiz okullarından Aygün ilköğretim okulunda eğitim ve öğretime 20 Kasım tarihinde olacak şekilde, ilçe hıfzıssıhha kararı gereği bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Öte yandan Hazro ilçesinde yağış nedeniyle debisi yükselen Hazro Vadi Deresi, bitişiğindeki Hürriyet Mahallesi Şehitlik Caddesi’ne taştı. Taşkın nedeniyle trafiğe kapanan yolda, belediye ekiplerince temizlik çalışmaları başlatıldı.

BİNGÖL’ÜN 5 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yoğun yağışların devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde kar beklendiğini belirterek 5 ilçede okulların 1 gün tatil edildiği açıkladı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta yaptığı açıklamada, “Sevgili Bingöllüler, yoğun yağışın aralıksız devam etmesi ve ilerleyen saatlerde kar yağışı beklendiğinden Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizde 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile olan kamu görevlilerimiz aynı gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Batman’da sağanak; cadde ve sokaklar suyla doldu, eğitime 1 gün ara verildi

BATMAN’DA SAĞANAK; CADDE VE SOKAKLAR SUYLA DOLDU, EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Batman’da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin giriş katı ile çok sayıda ev ve işyerinin zemin katlarını su bastı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde eğitime 1 gün ara verildi.

Kentte akşam saatlerinde etkili olan ve gece saatlerinde sağanak şeklinde yağan yağmur nedeniyle, birçok cadde ve sokak suyla doldu. Sağanak nedeniyle Hürriyet, Gültepe, Fatih, Belde, Şafak, Karşıyaka, Kültür, Çamlıtepe ve Seyitler gibi birçok mahalledeki ev ve işyerlerini su bastı. Bazı araç sürücüleri de, yolda mahsur kaldı. Cadde ve sokaklarda temizlik çalışmasına başlayan belediye ekipleri, iş makineleriyle mahsur kalan bazı vatandaşlara yardımcı oldu. Yağış nedeniyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de giriş katını da, su bastı. Vali Ekrem Canalp, hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.

​KENT MERKEZİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Açıklamada ayrıca, kent merkezinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği belirtilerek, “İlimiz merkezinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Valiliğimizce 20.11.2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir” denildi

PAZARTESİ GÜNÜ İSTANBUL’DA HAVA NASIL OLACAK?

Soğuk havanın yeni haftayla birlikte etkisini yitirmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bugünden itibaren tüm yurtta hava sıcaklıkları artmaya başlayacak. İstanbul’da yağışın bir gün daha süreceği tahmin edilirken, sıcaklıklar 4-5 derece yükselecek.

Content retrieved from: https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-meterolojiden-pazartesi-icin-yogun-kar-ve-saganak-uyarisi-okullar-tatil-olacak-mi-ilk-haber-geldi-7036889.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.