UA-131003470-2
DOLAR 32,5047
EURO 34,5967
ALTIN 2.492,34
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 17°C

‘Yobaz ilçe’ sözleriyle tepki toplamıştı: CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan özür diledi

Spread the love

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’ın aday tanıtım programında Yığılca ile ilgili sarf ettiği, ‘gerici’ ve ‘yobaz’ ifadeleri tepki topladı. Özcan daha sonra bir açıklama yaparak sözlerinin yanlış anlaşıldığı iddiasıyla özür diledi. Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda adayların tanıtım çalışmalarına başlandı. Son olarak dün CHP, Düzce’nin Yığılca ilçesindeki adayını […]

‘Yobaz ilçe’ sözleriyle tepki toplamıştı: CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan özür diledi
13.12.2023
111
A+
A-
Spread the love

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’ın aday tanıtım programında Yığılca ile ilgili sarf ettiği, ‘gerici’ ve ‘yobaz’ ifadeleri tepki topladı. Özcan daha sonra bir açıklama yaparak sözlerinin yanlış anlaşıldığı iddiasıyla özür diledi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda adayların tanıtım çalışmalarına başlandı.

Son olarak dün CHP, Düzce’nin Yığılca ilçesindeki adayını tanıttı.

Aday tanıtımı için düzenlenen programa CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan da katıldı.

Burada konuşma yapan Talih Özcan bölge hakkında skandal ifadeler kullandı.

“Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde…”

Bölgeyi yobazlığın ve gericiliğin kol gezdiği bir yer olarak tanımlayan Özcan, “Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde, böyle bir kardeşimizin aday çıkması bana göre anlamlıdır” dedi.

Bu sözlerin ardından CHP’li Talih Özcan’ın konuşması Düzce gündemine bomba gibi düştü.

Milletvekili Talih Özcan’ın açıklamaları Düzce’de büyük tepkilere sebep olurken infial uyandırdı.

CHP Milletvekili Özcan, gelen tepkiler üzerine sözlerinin maksadını aştığını belirtti.

Tepkiler üzerine özür diledi: Sözlerim maksadını aştı

Tepkiler üzerine kamuoyuna açıklama yapan CHP Milletvekili Talih Özcan, “Geçtiğimiz hafta sonu Yığılca ilçemizde, partimiz adına gerçekleştirdiğimiz Belediye Başkanı aday tanıtım toplantımızda yaptığım konuşmada, “gericilik ve yobazlık” ile ilgili sözlerim maksadını aşmıştır. Bahsi geçen cümlelerimdeki niyetim, yerelde Yığılca’ya ve Yığılcalı hemşerilerime karşı bir eleştiri olamaz. Çünkü, onların da Düzce’nin evlatları ve bu ülkenin aydınlık yarınları olduğu tartışılmaz bir gerçektir” diye bir açıklama yaptı.

Sözlerine devam eden Özcan, bölge halkından özür dileyerek şunları söyledi:

“Sözlerimde vurgulamak istediğim asıl şey; Ulusal anlamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin kurucu ve kurtarıcılarına karşı gerçekleştirilen eylemler ve söylemlerin artması, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini yok etmeye çalışanlara karşı mücadelemizin her zaman süreceğidir. Bu anlamda, Yığılca Başkan Adayımızın, modern, medeni, çağdaş ve laik bir Türkiye idealine ne kadar uygun bir profilde olduğunu anlatmak isterken, hatalı bir söylemde bulunarak kırdığım, üzdüğüm tüm Yığılcalı hemşerilerimden özür diliyorum”

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/yobaz-ilce-sozleriyle-tepki-toplamisti-chp-duzce-milletvekili-talih-ozcan-ozur-diledi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.