UA-131003470-2
DOLAR 32,5110
EURO 34,5792
ALTIN 2.490,64
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’da verdiği mesajlar dünyada yankılandı

Spread the love

Medya kuruluşları, Aliyev ile görüşen Erdoğan’ın Şuşa konusundaki tavrına ve iki ülke ilişkilerine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilmesinin ardından önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC), ardından Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Bakü’de önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda […]

14.06.2023
269
A+
A-
Spread the love

Medya kuruluşları, Aliyev ile görüşen Erdoğan’ın Şuşa konusundaki tavrına ve iki ülke ilişkilerine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilmesinin ardından önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC), ardından Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Bakü’de önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, “Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda ‘Türk dünyasının asrı’ olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Associated Press: Bütün dünyaya mesaj olacak

Associated Press, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın Ermeni güçlerinden geri aldığı şehirde konsolosluk açmaya hazır olduğunu açıkladığını yazdı.

Erdoğan’ın, “Şuşa’daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır.” şeklindeki açıklaması öne çıkarıldı.

Azerbaycan ile yakın bağlara sahip olan Türkiye’nin, Dağlık Karabağ Savaşı’nda aktif bir şekilde bu ülkenin ordusunu desteklediği anımsatıldı.

PBS: Seçimlerden sonra gelenek

ABD merkezli PBS televizyonu, önce KKTC sonrasında ise Azerbaycan’a düzenlenen ziyaretlerin, seçimlerden sonra gelenek haline geldiğini belirtti.

Asırlardır Azerbaycan kültürünün merkezi olan Şuşa’nın, 1992 yılında Ermenistan’ın kontrolüne girdiği notu paylaşıldı.

Middle East Monitor: İkili ilişkileri daha ileriye taşıyacaklar

Erdoğan ve Aliyev’in Bakü’de görüştüğünü aktaran İngiltere merkezli Middle East Monitor, iki liderin, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini daha ileriye taşıma adımlarını ele aldığını bildirdi.

Liderlerin bölgesel ve uluslararası meseleleri ele aldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Hava Komuta Merkezi’ni de ziyaret ettiği ayrıntısına yer verildi.

Kathimerini: İki devlet, tek millet

Yunanistan medyasından Kathimerini, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara-Bakü ilişkilerinden övgüyle söz ettiğini okurlarına duyurdu.

Erdoğan’ın, “iki devlet, tek millet” vurgusu yaparak, “Bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz.” dediği belirtildi.

Aliyev’in de “Zengezur Koridoru’nun açılması kaçınılmazdır. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız. Bakü ve Ankara, dünyada ve bölgede güçlerine güç katacak.” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Erdoğan ile birlikte Bakü’de olan isimler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/dunya/cumhurbaskani-erdoganin-azerbaycanda-verdigi-mesajlar-dunyada-yankilandi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.