UA-131003470-2
DOLAR 32,1833
EURO 34,8682
ALTIN 2.253,28
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
16°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 22°C

Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı yükseldi

Spread the love

Zorunlu trafik sigortasında aylık prim artış oranı yeni düzenleme ile 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi. Bu oran, 2023’ün Mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu. Zorunlu trafik sigortasında aylık prim artışına yeni düzenlemeye gidildi. Konuya ilişkin Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK), bir yönetmelik yayınladı. Resmi […]

Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı yükseldi
14.12.2023
78
A+
A-
Spread the love

Zorunlu trafik sigortasında aylık prim artış oranı yeni düzenleme ile 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi. Bu oran, 2023’ün Mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu.

Zorunlu trafik sigortasında aylık prim artışına yeni düzenlemeye gidildi.

Konuya ilişkin Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK), bir yönetmelik yayınladı.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre, zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi.

Bu oran, 2023’ün Mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu.

Hasar maliyet endeksine göre belirlenecek

Trafik sigortası azami primi, 2024 Mayıs ayından itibaren ise hasar maliyet endeksine göre belirlenecek.

Hasar maliyet endeksi hesaplanmasında asgari ücret artış oranı yüzde 45, TÜİK’in açıkladığı yedek parça ve aksesuar fiyat artış oranı yüzde 30, motorlu araç fiyat artış oranı yüzde 15 ve araçların bakım onarım fiyat artış oranı ise yüzde 10 ağırlıkta olacak.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/ekonomi/zorunlu-trafik-sigortasinda-azami-prim-artis-orani-yukseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.