UA-131003470-2
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Erdoğan, ‘Müjdemizi 20 Nisan’da açıklayacağız’ diyerek duyurdu

Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber’de gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Karadeniz gazı ve Akkuyu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müjdemizi 20 Nisan’da açıklayacağız” dedi. Karadeniz Gazı ile ilgili konuşan Erdoğan, “Müjdemizi 20 Nisan’da açıklayacağız. Karadeniz Gazı’nın ilk fazını Filyos’ta devreye alacağız. İftarı da Filyos’ta açacağız. Sakarya gaz sahası, keşiften ilk üretime kadar […]

19.04.2023
237
A+
A-
Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber’de gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Karadeniz gazı ve Akkuyu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müjdemizi 20 Nisan’da açıklayacağız” dedi.

Karadeniz Gazı ile ilgili konuşan Erdoğan, “Müjdemizi 20 Nisan’da açıklayacağız. Karadeniz Gazı’nın ilk fazını Filyos’ta devreye alacağız. İftarı da Filyos’ta açacağız. Sakarya gaz sahası, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesidir. 16 Nisan itibari ile kuyulardaki vanalar açılarak deniz altındaki ana iletim hattına gaz verilmeye başlandı. Sahadaki üretimi 3 yıl içinde 40 milyon metreküpe kadar çıkaracağız. 3. faz bitince tüm konutların gaz ihtiyacını karşılayacak seviyeye ulaşacağız. Yeni keşifler için hazırlıklar yapıyoruz. Orta Karadeniz’de sismik araştırmalar tamamlandı, değerlendirme aşamasına geçildi. Doğu Karadeniz’de sismik çalışmalar sürüyor. Sismik çalışmaların ardından sondaj çalışmaları başlayacak. Batı Karadeniz’deki keşif bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. İnşallah hem kendi gazını üretecek hem de diğer ülkelere gaz satacak duruma geleceğiz” açıklamasını yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali’nde son durum

Birer yıl arayla üç ünitenin devreye alınacağını kaydeden Erdoğan, “Törene sayın Putin video konferansla katılacak. İlk ünite elektrik üretimine başlayacak. Ülkemizin elektriğinin yüzde 10’u bu santralden karşılanacak. Ekonomiye 6 buçuk milyar dolar katkı sağlayacak. Akkuyu ayrıca 7 milyar metreküp doğal gaz ithalatını da önleyecek. Yeni dönemde ülkemizin ikinci nükleer güç santrali ile ilgili hazırlıkları hızlandıracağız” dedi.

Trakya’dan da Batı’ya doğal gaz dağıtımı yapacaklarını açıklayan Erdoğan, ”Türkiye dünyanın en önemli nükleer güçlerinden biri olacak. Burada 4 ünite var biz ilkini açacağız. Birer yıl arayla üç ünite devreye alınacak. Ülke ekonomisine 6,5 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda enerjinin yüzyılı olacak” diye konuştu.

Content retrieved from: https://www.posta.com.tr/ekonomi/erdogan-mujdemizi-20-nisanda-aciklayacagiz-diyerek-duyurdu-2627270.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.