UA-131003470-2
DOLAR 32,5026
EURO 34,5398
ALTIN 2.497,12
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

İsrail, Şifa Hastanesi’ne saldırı başlattı

Spread the love

Gazze’nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi’ne İsrail askerleri tarafından operasyon başlatıldı. ABD, hastanede silah depolandığını ileri sürdü. İsrail tarafından 7 Ekim’den beri devam eden saldırılarda hastaneler birçok kez bombalandı. Abluka altındaki Gazze’de en büyük sağlık kompleksi olan ve binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi de İsrail askerleri tarafından abluka altındaydı. İsrail ordusundan Şifa Hastanesi’ne […]

İsrail, Şifa Hastanesi’ne saldırı başlattı
15.11.2023
132
A+
A-
Spread the love

Gazze’nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi’ne İsrail askerleri tarafından operasyon başlatıldı. ABD, hastanede silah depolandığını ileri sürdü.

İsrail tarafından 7 Ekim’den beri devam eden saldırılarda hastaneler birçok kez bombalandı.

Abluka altındaki Gazze’de en büyük sağlık kompleksi olan ve binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi de İsrail askerleri tarafından abluka altındaydı.

İsrail ordusundan Şifa Hastanesi’ne saldırı

İsrail ordusunun yaptığı son açıklamaya göre, Şifa Hastanesi’ne saldırı başlatıldı.

Açıklamada, istihbarat bilgilerine ve operasyonel gerekliliğe dayanarak Şifa Hastanesi’ndeki belirli bir alanda Hamas’a yönelik saldırı başlatıldığı ifade edildi.

Hastanede bulunduğu iddia edilen Hamas üyelerine teslim olma çağrısı yapıldı. Hastaneye tıbbi yardımların geçişine izin verilmezken, yaralıların tahliyesi de engelleniyordu.

ABD’nin iddiası: Silah depoladılar

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Hamas üyelerinin Şifa’da “silah depoladığını” ve tesislere karşı “İsrail askeri operasyonuna yanıt vermeye hazır olduklarını” öne sürdü.

Kirby, Hamas’ın Şifa dahil hastaneleri ve bunların altındaki tünelleri rehineleri tutmak için kullandığını da savundu.

“Hastanede çatışma istemiyoruz”

Amerikalı yetkili, Washington’ın hastanelerin havadan vurulmasını desteklemediğini ve “masum ve çaresiz insanlar ile hastaların sadece hak ettikleri tıbbi bakımı almaya çalıştığı bir hastanede çatışma çıkmasını” istemediğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM), Şifa ve Gazze’nin kuzeyindeki diğer hastanelerden biri hariç tamamının çalışamaz hale geldiğine dikkat çekiyor.

“İsrail ordusu temasa geçti”

Hamas, hastanelerde askeri unsurlarının bulunduğu iddialarını reddetmiş, BM’yi Gazze’deki hastaneleri denetlemesi için uluslararası komisyon kurmaya çağırmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ashraf Al-Qudra ise Al Jazeera kanalına yaptığı açıklamada, “İsrail ordusu hastanenin yönetimiyle temasa geçti ve önümüzdeki dakikalarda buraya saldırılacağını bildirdi. Bizi telefonla aradılar ve Şifa Hastanesi’nin pencerelerine veya kapılarına yaklaşmamamızı istediler.” demişti.

Panik ve korku durumu hakim

Hastanenin içinden görgü tanıkları, “Hastanenin çevresinde, kapıların çok yakınında şiddetli çatışmaların ve yoğun silah seslerinin duyulduğunu” söyledi.

Al-Qudra, hastanedeki hastalar, yerinden edilmiş kişiler ve sağlık personeli arasında panik ve korku durumunun hakim olduğunu anlattı.

Daha önceki bir açıklamasında Al-Qudra, Şifa Hastanesi’nde yaklaşık bin 500 sağlık personelinin ve 7 bin yerinden edilmiş kişinin bulunduğunu bildirmişti.

İnsani kriz derinleşiyor

2,3 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Gazze, İsrail’in 7 Ekim’den sonra İsrail’in tam abluka uygulamasının ardından her geçen gün derinleşen bir insani krizle karşı karşıya kaldı.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/dunya/israil-sifa-hastanesine-saldiri-baslatti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.