UA-131003470-2
DOLAR 32,3293
EURO 35,0939
ALTIN 2.298,16
BIST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

CHP’li Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul’un derin FETÖ bağlantıları!

Spread the love

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bylock’çu eski başdanışmanı Fatih Gürsul’un derin örgütsel bağlantıları her geçen gün deşifre oluyor. MİT TIR’larını durduran askerlerden sorumlu mahrem imam ve CHP’den sorumlu siyaset imamı ile aynı Bylock grubunda yer alan Gürsul’un, Bylock’un lisans sahibi David Keynes’i 90’lı yıllarda örgüt evinde sakladığının ortaya çıkkmıştı. FETÖ elebaşının ‘Bu bir sır. Arkadaşlar bunu kimseye […]

30.07.2021
619
A+
A-
Spread the love

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bylock’çu eski başdanışmanı Fatih Gürsul’un derin örgütsel bağlantıları her geçen gün deşifre oluyor. MİT TIR’larını durduran askerlerden sorumlu mahrem imam ve CHP’den sorumlu siyaset imamı ile aynı Bylock grubunda yer alan Gürsul’un, Bylock’un lisans sahibi David Keynes’i 90’lı yıllarda örgüt evinde sakladığının ortaya çıkkmıştı. FETÖ elebaşının ‘Bu bir sır. Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar’ diyerek kurdurduğu Mason Mahrem yapılanmasında da ‘öğrenci’ olan Gürsul, adeta FETÖ’nün özel yetiştirdiği isimlerden bir tanesi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimi için kontrollü darbe söyleminin mimarı olduğu bilinen Bylock’çu eski başdanışmanı Fatih Gürsul’un örgüt bağlantılarına ait her geçen gün yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Bylock’un lisans sahibi David Keynes’in ABD’den Türkiye’ye gelip soruşturma birimlerine teslim olması gündeme bomba gibi düştü. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen ancak ifadeleri savcılık tarafından yeterli görülmeyerek tutuklanan ve hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen Keynes’in, neredeyse her taşın altından çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bylock’çu eski başdanışmanı Fatih Gürsul’la aynı örgüt evinde kaldığı ortaya çıktı.

CHP İMAMIYLA DİRSEK TEMASI
Gürsul’un bugüne kadar ortaya çıkarılan FETÖ bağlantılarının ayrıntılarına ulaşıldı. Gürsul 17-25 Aralık darbe girişiminden kısa bir süre önce Kılıçdaroğlu’nun yanına yerleştirilerek başdanışmanı yapıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre sonra ise örgüt bağlantılarının deşifre olması nedeniyle görevine son verildi. Toplam 28 bin kez Bylock’a giriş yaptı. Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanının en çok temasta olduğu isim örgütün CHP’den sorumlu imamı olan Ahmet Hamdi Parlak. Parlak, aynı zamanda MİT TIR’ları kumpasındaki en kritik isimlerinden de biri. Parlak, Bylock’un lisans sahibi David Keynes’in mahrem yapılanmayı ifşa etmesin diye Ankara’daki örgüt evinde ‘karantinaya’ alan, bir nevi gözetim altında tutan kişiydi. Aynı eve CHP liderinin eski Bylockçu başdanışmanı Fatih Gürsul da kalıyordu.

DAVİD KEYNES’İ KONTROL ALTINDA TUTUYORDU
David Keynes de ifadesinde Gürsul’la Ankara’daki üniversite eğitimi sırasında tanıştığını, Gürsul’un o dönem örgüt yurtlarında kalarak belletmenik yaptığını ifade etti.

Gürsul hakkında ifade veren gizli tanık ‘Karadeniz’ ifadesinde, “Ahmet Hamdi Parlak ile Fatih Gürsul’un iyi derecede arkadaşlığı vardır. Birbirleriyle sık görüşürlerdi. Alpaslan Demir (David Keynes)’i kontrol altında tutan ekipte yer almıştır” ifadelerini kullandı.

MİT TIR’LARINI DURDURAN ASKERLERİN İMAMIYLA AYNI GRUPTA
Gürsul’a FETÖ tarafından verilen önemin bir diğer yansıması ise Bylock yazışmalarında ‘Genel Müdürler’ (GM) isimli gruba alınması oldu. Gürsul’un alındığı grup, MİT TIR’larını durduran askerlerden sorumlu olan ‘Cemil’ kod Süleyman Gürbüz’ün de bulunduğu bir gruptu. Gürsul, GM Grubu’ndaki Kemal Kılıçdaroğlu’nu GB (Genel Başkan) veya KK kısaltması ile ifade ediyor. Yapılan yazışmalarda 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’teki seçimlere yönelik örgütsel faaliyetlerle ilgili çalışmalar yer alıyor.

ABİ NASIL HAREKET EDELİM
Soruşturma birimlerinin yaptığı Bylock yazışmalarında tespitler de Gürsul’un Ahmet Hamdi Parlak’tan aldığı talimatları içeriyor. Yazışma içeriklerinde geçen, ‘Abi erken seçim var ya, Erdoğan 1 Kasım dedi, benim erken gelmem gerekir mi?’ sözü ile kastedilenin 1 Kasım 2015 günü ülkemizde yapılan genel seçimler olduğu değerlendirildiğinden, Gürsul’un Ahmet Hamdi Parlak isimli kişiden, söz konusu seçim öncesinde nasıl hareket etmesi yönünde fikirlerine başvurduğu tespit edildi. Gürsul’un Kılıçdaroğlu’nu ‘GB’ yani Genel Başkan ve ‘KK’ Kemal Kılıçdaroğlu şeklinde kodladığı da yazışmalarla ortaya çıkarıldı.

MASON MAHREM YAPILANMASINDA ÖĞRENCİ
Sabah’ta yer alan habere göre, FETÖ’nün Gürsul’a verdiği bir diğer önemi gösteren bir diğer önemli veri ise; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in üst düzey bir mahrem imama, “Bu bir sır. Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar. Hoca bu işlere de el atmış dedirmesinler” dediği Mason Mahrem yapılanmasında ‘öğrenci’ çıkması oldu. Soruşturma birimlerinden elde edilen verilere göre örgüt, bu şahısları seçerken ilk şart olarak örgüt içinden ve örgüte tam olarak bağlı olmalarını gözetti. Bu yapılanmaya seçilecek olan kişilerin örgüt kurumlarında okumamış ve çalışmamış olmasına dikkat edildi. Mason localarına sızdırılacak kişilerin aynı zamanda loca faaliyetlerine de uygun olması şartı konuldu.

CEZASI BOZULDU
Gürsul, İstanbul Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı ve FETÖ üyeliği suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozuldu. Dosya yerel mahkemeye gönderildi tahliye edildi.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2021/07/30/chpli-kilicdaroglunun-eski-danismani-fatih-gursulun-derin-feto-baglantilari.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.