UA-131003470-2
DOLAR 32,5249
EURO 34,7448
ALTIN 2.491,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ya Türkiye’nin geleceği ya HDP’nin geleceği

Spread the love

Siyasetin gündemi fezlekelere kilitlenmişken Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşesinde İYİ Parti’nin fezleke tutumu hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu. İYİ Parti’nin yol ayrımında olduğunu belirten Övür, ya Türkiye’nin geleceğini ya da HDP’nin geleceğini seçeceklerini belirtti. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü köşe yazısı şöyle: Ekonomide yapısal dönüşüm, hukuk reformu, İnsan Hakları Eylem Planı ve arkasından […]

04.03.2021
532
A+
A-
Spread the love

Siyasetin gündemi fezlekelere kilitlenmişken Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşesinde İYİ Parti’nin fezleke tutumu hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu. İYİ Parti’nin yol ayrımında olduğunu belirten Övür, ya Türkiye’nin geleceğini ya da HDP’nin geleceğini seçeceklerini belirtti.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü köşe yazısı şöyle:

Ekonomide yapısal dönüşüm, hukuk reformu, İnsan Hakları Eylem Planı ve arkasından gelecek yeni anayasa ile Türkiye yeni bir dönemin kapısını aralıyor.
O kapının ardına kadar açılmasının ve yapısal reformları hayata geçirmenin yolu da terör ve terörizmin siyasi, finans ve motivasyon kaynaklarını kesmekten geçiyor.
Bu yüzden Türkiye, siyasetle şiddet ilişkisine artık bir son nokta koymak zorunda…
Bu yüzden hiçbir dönemde olmadığı kadar HDP-PKK ilişkisini sert biçimde tartışıyor. Başkan Erdoğan’ın deyimiyle, “Dikene su vermek zulümdür” ve artık bu dönem bitmelidir.

Bu açıdan sadece Cumhur İttifakı partileri değil, Millet İttifakı ve destekçileri de tarihi bir yol ayrımında. Ya siyasi partiler ile şiddet örgütleri ilişkisi görmezden gelinecek ya da o kirli bağ partilerin ortak kararıyla kesilip atılacak. Bu konuda Cumhur İttifakı partilerinin tavrı belli ve birbirine yakın. Kapatma ile yalnızlaştırma arasında bir yol izlenecek.

Muhalefet partilerine gelince… Bu konuda HDP’nin kendiliğinden bir adım atmayacağı çok açık. Keşke atabilse… Ama bırakın PKK’yla bağını koparmayı, eleştirmeyi bile göze almıyor, alamıyor.

İYİ Parti sırat köprüsünde
Doğrusu “Atatürk’ün partisi” olmakla övünen CHP’nin durumu da farklı değil. CHP yönetimi, Erdoğan karşıtlığı nedeniyle sadece PKK’ya değil FETÖ’ye karşı da açık ve net bir tavır koymuyor, hatta tavır konulmasını isteyen üyelerini bile partiden ihraç ediyor. Peki, bu durumda CHP’yle birlikte hareket eden İYİ Parti ne yapacak?

Sorunun cevabı, sadece HDP ve CHP’nin değil bizzat İYİ Parti’nin geleceğini ilgilendiriyor. Bir anlamda İYİ Parti sırat köprüsünde… O köprüyü geçip geçemeyeceklerinin ilk işaretini Yavuz Ağıralioğlu verdi: “Biz HDP’yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dolayısıyla böyle milletin meclisinde bu siyasi dille, bu üslupla siyaset yapmalarını doğru bulmuyoruz. (Fezlekeye) Evet diyeceğiz.”

Ancak bu mesaja HDP’nin cevabı da gecikmedi.

Koltuk peşinde, ikbal avcısı
HDP adına açıklama yapan Saruhan Oluç, Ağıralioğlu’nu “münasebetsiz” ve “ikbal avcısı” olarak niteleyerek şöyle diyordu: “Yavuz Bey’in neye dayanarak bunu söylediğini bilmiyoruz, fezlekeleri görmüş de bir yargıya mı varmış? Biz de görmedik, bunu bilemiyoruz ama okumadığı çok açık. Önceden kararı vermiş kendisi. Konuşmasında adaletten bahsediyor, adaletle alakası olmayan bir kişi. Yavuz Bey, HDP hakkında sık sık münasebetsiz laflar ediyor, çok ciddiye almıyoruz kendisini. AKP-MHP’nin kapısında ikbal avcılığı yaptığını düşünüyoruz. İYİ Parti içinde koltuk peşinde koşanlardan bir tanesidir.”

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2021/03/04/iyi-parti-yol-ayriminda-ya-turkiyenin-gelecegi-ya-hdpnin-gelecegi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.