UA-131003470-2
DOLAR 32,2174
EURO 35,0845
ALTIN 2.257,71
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C

Kırmızı ve gri kategorideki teröristlerin etkisiz hale getirildiği anlar

Spread the love

Şırnak ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonlarda kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Teröristlerin, 9 güvenlik görevlimizi şehit ettikleri ve 21 görevlinin de yaralanmasına neden oldukları tespit edildi. Türkiye’de teröre geçit yok… Sayıları giderek azalan teröristlere yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda başta sözde örgüt sorumları olmak üzere üst kadrodan […]

25.09.2023
162
A+
A-
Spread the love

Şırnak ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonlarda kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Teröristlerin, 9 güvenlik görevlimizi şehit ettikleri ve 21 görevlinin de yaralanmasına neden oldukları tespit edildi.

Türkiye’de teröre geçit yok…

Sayıları giderek azalan teröristlere yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda başta sözde örgüt sorumları olmak üzere üst kadrodan en alta kadar teröristler tek tek yakalanıyor.

Son olarak yapılan bir operasyondan daha iyi haber geldi.

Kahraman Türk askeri, şehidinin kanını yerde bırakmadı.

“2 terörist etkisiz hale getirildi.

Konuya ilişkin açıklama, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi.

Teröristlerin yakalanma anlarına da yer veren Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgilere yer verdi:

Şırnak ve Diyarbakır’da 1’i kırmızı, 1’i gri kategoride olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı.

Teröristlerin 9 güvenlik görevlimizin şehit edilmesi, 21 güvenlik görevlimizin yaralanması olaylarına katıldıkları tespit edildi.

“Silahı ile birlikte sağ olarak yakalandı”

Paylaşımın devamında operasyonun ayrıntılarına yer veren Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

Şırnak İli Güçlükonak ilçesi kırsalında J-SİHA desteğinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, JOPER, JÖH ve Jandarma Komando Karma Timlerinin katılımı ile icra edilen Şehit Teğmen İsmail Can AKDENİZ operasyonu kapsamında Bakanlığımızca Terörden Arananlar KIRMIZI Kategori’de aranma kaydı bulunan Sözde BOTAN Sorumlusu ve aynı zamanda GABAR Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Ercan Serhat (K) Reis GÜLTÜRAN adlı terörist çıkan çatışmada silahı ile birlikte SAĞ OLARAK yakalanmıştır. Teröristin Şırnak ilinde 2016-2022 yılları arasında, (7) güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve (20) güvenlik görevlisinin yaralandığı (7) eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

Diyarbakır’da yakalanan teröristin faaliyetleri

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; #Diyarbakır #Kulp İlçesi ağaçlık alanda tespit edilen JÖH ve PÖH unsurları, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA’ların düzenlediği ortaklaşa operasyonla Terörden Arananlar Listesi GRİ Kategori’de aranma kaydı bulunan Agit Berxwedan (K) Habib KARAKOÇ etkisiz hale getirildi. Teröristin geçmişteki faaliyetlerine yönelik yapılan inceleme sonucunda; Diyarbakır ve Muş illerinde 2012-2022 yılları arasında, (2) güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve (1) güvenlik görevlisinin yaralandığı (6) eyleme katıldığı tespit edildi.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/sirnak-ve-diyarbakirda-teror-operasyonu-kirmizi-ve-gri-kategorideki-2-terorist-olduruldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.