UA-131003470-2
DOLAR 32,0960
EURO 34,7468
ALTIN 2.241,00
BIST 9.111,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 10°C
Az Bulutlu
Ankara
10°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 20°C

İlave rezervler bulabiliriz

Spread the love

Turkuvaz Medya ve Para Dergisi tarafından düzenlenen 4. Türkiye Enerji Ve Doğal Kaynaklar Zirvesi başladı. Zirvede soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin tüketenden üreten ülke konumuna ilerlediğini ifade ederek, “Şu anda Sakarya Gaz sahasının kuzey doğusunda çalışıyoruz. Belki bu yıl içerisinde o sahanın güney ve batısında keşif amaçlı bir sondaj kuyusu […]

07.06.2021
368
A+
A-
Spread the love

Turkuvaz Medya ve Para Dergisi tarafından düzenlenen 4. Türkiye Enerji Ve Doğal Kaynaklar Zirvesi başladı. Zirvede soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin tüketenden üreten ülke konumuna ilerlediğini ifade ederek, “Şu anda Sakarya Gaz sahasının kuzey doğusunda çalışıyoruz. Belki bu yıl içerisinde o sahanın güney ve batısında keşif amaçlı bir sondaj kuyusu açabiliriz. İlave rezervler bulacağımız yönünde düne göre çok daha ümitliyiz. ” dedi.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ile A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner Moderatörlüğünde gerçekleşen 4. Türkiye Enerji Ve Doğal Kaynaklar Zirvesi başladı. Zirvede önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılında Karadeniz’de bulunan doğal gazın karaya çıkarılıp sisteme bağlanacağını belirtti. Bakan Dönmez, “Şu anda Sakarya Gaz sahasının kuzey doğusunda çalışıyoruz. Belki bu yıl içerisinde o sahanın güney ve batısında keşif amaçlı bir sondaj kuyusu açabiliriz. İlave rezervler bulacağımız yönünde düne göre çok daha ümitliyiz. Ama biraz bekleyeceğiz. ” dedi.

DÖNMEZ: İLAVE REZERVLER BULABİLİRİZ

Bakan Dönmez Türkiye’nin tüketenden üreten ülke konumuna ilerlediğinin altını çizdi. Dönmez, 2021 yılında Sakarya Gaz sahasının güney ve batısında keşif amaçlı sondaj kuyusu açılabileceğini belirterek, “Şu anda Sakarya Gaz Sahası’nın kuzey doğusunda çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde güney ve batısında keşif maksatlı sondaj kuyusu açabiliriz. Bir takım tahminlerle ilerliyorsunuz. Şimdi daha rahatız. Oradaki kaynak yapıya hakimiz. Sismik verilerle elde ettiğimiz sonuçlara göre sondaj yapmadan ciddi oranda öngörülebilirlikle ilerleyebiliyorlar. Amasra-1, Tuna-1’de olduğu gibi ilave rezerv ve bulabileceğimiz yönünde düne göre çok daha ümitliyiz” dedi.

“2023’TE BU GAZI KULLANIYOR OLACAĞIZ”

Bütün çalışma ve planların bulunan doğal gazın karaya çıkarıp sisteme bağlama yönünde ettiğini belirten Bakan Dönmez , “Tuna-1’deki keşfi açıklar açıklamaz bu konuda uzman yerli, yabancı firmalarla temasa geçtiler. Bazı kritik malzemelerin siparişleri verildi. Planladığımız takvime uygun ilerleme söz konusu. 2023’te bu gazı kullanıyor olacağız. İlk etapta maksimum üretim olacak mı diye soruluyor. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de ilk başta düşük miktarlarda başlayacağız” diye konuştu.

“DOĞU AKDENİZ’DE OLUMLU GELİŞMELER VAR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına da değinerek ile ilgili bazı olumlu gelişmeler olduğunu, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“HER GÜN İŞİ BİRAZ DAHA HIZLANDIRARAK YAPIYORUZ”

Dönmez, Yavuz Sondaj gemisinin bakımlarını tamamlamasının ardından sondaja başlayacağını belirtti. Dönmez, “Doğu Akdeniz’de 8 kadar sondaj yaptık, ciddi deneyimler kazandık. Filo sayımız arttı. Her gün işi biraz daha hızlandırarak yapıyoruz. İş güvenliğinden taviz verdiğimiz anlamına gelmesin. En yüksek hizmet kalitesini sağlamak durumundayız. Güzel bir hız yakaladık.” dedi.

“BULDUĞUMUZ HER REZERV DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK”

Dönmez, bulunan yeni rezervle birlikte ithalatı önemli miktarda azaltacaklarını belirterek “Bulduğumuz her bir varil petrol, doğal gaz bu bağımlılığı azaltacaktır. Türkiye ekonomisini rahatlatması açısından, daha hızlı gelişmek açısından dışa bağımlılığı azaltmak gerekiyor.” diye konuştu.

Content retrieved from: https://www.sabah.com.tr/apara/haberler/2021/06/07/enerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-fatih-donmez-ilave-rezervler-bulabiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.