UA-131003470-2
DOLAR 32,2096
EURO 35,0957
ALTIN 2.254,17
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C

İstanbul merkezli 6 ilde ‘Sahte ses operasyonu’

Spread the love

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen sahte ses operasyonu kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen 62 şüpheli gözaltına alındı. Yurt genelinde denetimler sürüyor. Güvenlik güçleri narkotik, terör ve dolandırıcılık operasyonlarına hız verdi. Bu kapsamda hemen her gün yeni bir operasyon düzenleniyor. Yapılan çalışmalarda da çok sayıda şüpheli şahıs ekiplere yakalanıyor. Bakan Yerlikaya açıkladı Son […]

İstanbul merkezli 6 ilde ‘Sahte ses operasyonu’
26.10.2023
174
A+
A-
Spread the love

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen sahte ses operasyonu kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen 62 şüpheli gözaltına alındı.

Yurt genelinde denetimler sürüyor. Güvenlik güçleri narkotik, terör ve dolandırıcılık operasyonlarına hız verdi. Bu kapsamda hemen her gün yeni bir operasyon düzenleniyor. Yapılan çalışmalarda da çok sayıda şüpheli şahıs ekiplere yakalanıyor.

Bakan Yerlikaya açıkladı

Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yeni bir operasyonu duyurdu. Bakan Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen çalışmayı açıkladı.

62 şüpheli yakalandı

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

İstanbul merkezli Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Hakkari’de yapılan ‘Sahte Ses Operasyonunda’ örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen 62 şüpheli şahıs yakalandı.

Dolandırıcılara, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, çetelere, teröristlere, organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız!

Ele geçirdikleri paraları örgüt üyelerine aktardıkları belirlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda, örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şüphelilerin;

Çeşitli sosyal paylaşım sitelerinden sahte ilanlar vererek bu ilanlarda kendilerini banka ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıttıkları, çeşitli yollarla temin ettikleri kimlik ve iletişim bilgileri ile düşük faizli kredi kullandırma bahanesi adı altında vatandaşları aradıkları, örgütün aldatıcı yöntemler ile banka tarafından gönderilen SMS şifrelerini mağdurlardan temin ederek mobil bankacılık hesaplarını ele geçirdikleri, vatandaşların hesaplarında bulunan paraları örgüt üyelerinin hesaplarına aktardıkları, örgütün bu yolla çok sayıda eylem gerçekleştirerek milyonlarca lira haksız kazanç temin ettiği tespit edilmiştir.

42 tutuklu

Şüpheli şahısların 42’si tutuklandı, 12’si hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimizin duaları ve destekleriyle, mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/62-supheli-yakalandi-istanbul-merkezli-6-ilde-sahte-ses-operasyonu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.