UA-131003470-2
DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İşte “Bahçıvan”ın görevi…

19.02.2021
412
A+
A-
Spread the love

FETÖ’nün öğrencilere yönelik gizli yapılanmasına ilişkin yeni detaylar ortaya devam ediyor.

ByLock soruşturması kapsamında itirafçı olan 9 kişinin açıklamaları doğrultusunda birçok ifadede yer alan “Bahçıvan” kod adının aslında tek bir kişiye ait olmadığı saptandı.

FETÖ‘ye yönelik gerçekleştirilen ByLok soruşturması kapsamında itirafçı olan 9 kişinin açıklamalarında örgütün, öğrencilere yönelik gizli yapılanmasına ilişkin ilginç detaylar da ortaya çıktı.

TRT Haber’in haberine göre İstanbul Organize Şube Ekipleri ByLock soruşturması kapsamında operasyon düzenledi. 19 kişi gözaltına alındı. 9 örgüt üyesi itirafçı oldu.

İtiraflarda, örgütün, öğrencilere yönelik gizli yapılanmasına ilişkin ilginç detaylar da ortaya çıktı.

“BAHÇIVAN” TEK BİR KİŞİYE AİT DEĞİL

Emniyet ekipleri, itiraflar doğrultusunda birçok ifadede yer alan “Bahçıvan” kod adının aslında tek bir kişiye ait olmadığını saptadı.

Kamu görevlisi veya üniversite öğrencisi olan bahçıvan kod adlı örgüt üyelerinin tek bir görevi vardı. O görev, ortaokul son sınıf öğrencilerini askeri okullara yönlendirmek.

Bu durum daha önce “bahçıvan” olarak görevlendirilen örgüt üyesinin ifadesinde de yer aldı.

“BAHÇIVAN’ OLARAK GÖREV YAPTIM”

Örgütün itirafçılarından biri “Bahçıvan” kod adının detaylarını şu sözlerle anlattı:

Hukuk fakültesi öğrencisiydim. Bir dönem örgüt yapılanmasında bahçıvan olarak görev yaptım. 8 ve 12. sınıf öğrencilerine askeri lise ve harp akademilerine hazırlamak için ders verdim. Bu görevimden sonra da Fatih Üniversitesi’nde bulunan yabancı öğrencilere abilik yaptım”

TIP ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL HÜCRE EVİ

Başka bir itirafçı ise ifadesinde, örgütün tıp öğrencilerine özel hücre evleri olduğunu söyledi. O evlere girecek öğrenciler özel olarak seçiliyordu.

“Düzce’de üniversite eğitimimi tamamladım. Örgütün evlerinde kalıyordum. Örgütün tıp öğrencilerine özel evleri vardı. Son sınıfa gelindiğinde TUS‘a hazırlanacak örgüt mensuplarını o evlere yönlendirip özel dersler veriyorlardı. Bu evlere gitmek için örgüte bağlılık seviyesinin yüksek olması gerekiyordu.”

İtirafçıların ifadelerinin ardından örgüt üyesi 142 şüpheli daha belirlendi. Konuya ilişkin soruşturma ise devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.