UA-131003470-2
DOLAR 32,3113
EURO 35,1571
ALTIN 2.281,55
BIST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

DEVA’lı Metin Gürcan’ın Türkiye’yi sattığı casusluğu ortam dinlemesi ele verdi!

Spread the love

DEVA Partisi kurucu üyelerinden olan ve ‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanan Metin Gürcan’ın hainliği ortam dinlemesi ile ortaya çıktı. Bu süreçte Gürcan’ı önce istihbarat birimleri takibe aldı. Ardından ortaya çıkan o kareler ve belgeler delil oldu. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ise köşesinde bu yaşananları anlattı ve “Daha vahim olan ise bu “karanlık hizmet”e […]

02.12.2021
583
A+
A-
Spread the love

DEVA Partisi kurucu üyelerinden olan ve ‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanan Metin Gürcan’ın hainliği ortam dinlemesi ile ortaya çıktı.

Bu süreçte Gürcan’ı önce istihbarat birimleri takibe aldı. Ardından ortaya çıkan o kareler ve belgeler delil oldu. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ise köşesinde bu yaşananları anlattı ve “Daha vahim olan ise bu “karanlık hizmet”e DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın sahip çıkması.” ifadelerini kullandı.

Gürcan’ın Suriye, Irak, İran, Ukrayna, Afganistan ve Libya gibi ülkelere ilişkin bilgi ve analizleri yabancı diplomatlarla paylaştığı ve karşılığında ücret aldığı tespit edilmişti.

SABAH’ta yer alan habere göre, Gürcan’ın Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye hakkındaki devlet politikalarıyla ilgili rapor sunduğu yabancı diplomatlarla buluşması sırasında ise ülkenin iç ve dış politikaları hakkında bilgi verdiğine ilişkin görüşme kayıtları ortaya çıktı.

‘BURADAKİ MESELE DOĞU AKDENİZ’
Gürcan’ın dış ülke görevlileriyle yaptığı görüşmelerde, “Buradaki mesele Doğu Akdeniz. Bu artık bir iç mesele haline geldi. Erdoğan’ın geri çekilmesi ve bunu diplomatik ve siyasi müzakerelerle çözmesi imkânsız. Halk da Türk donanmasının askeri manevralarını bölgede aktif bir şekilde görmek istiyor. Siyasi arenada da bu söylemleri duyuyoruz. Bu söylemler bir çeşit PAX? Bu bizim inşa ettiğimiz bir söylem ve Erdoğan halka bunu böyle ifade etti, dolayısıyla artık geri adım atması kolay değil” diyor.

Yabancı diplomatın, “Libya’da ne olacak? Şu an daha da mı berbat?” sorusu üzerine ise Gürcan, “Yani, o istikamette gidiyor. Ama şimdi dostlarımız, ‘Türk Ordusu tüm bu milisleri, Mısrata milislerini ve Trablus milislerini dönüştürmek için orada’ diyorlar. Bölünmüş haldeler ve birbirleriyle savaşıyorlar. Ankara şu anda onları daimi, modern bir ordu haline getirmeyi istiyor, Katar’ın yardımıyla, Katar’ın parası ve finansmanı ile. Yani Katar’ın askeri desteğiyle. Bu hayal ne derece gerçekçi! Asıl sorun orada. Ankara, bunu Suriye’de bile yapamadı” ifadelerini kullanıyor.

Diplomatın “Evet, Suriye’den daha zor” demesi üzerine ise Gürcan, “Ondan çok daha zor. Tabii Ankara; Sayın Erdoğan oldukça şeydir… Sayın Hulusi Akar da öyledir, Türk Ordusu’nun oradaki mevcudiyetini baki kılma konusunda ısrarcı ve çok savunmacılardır. Ama oradaki Suriyeli savaşçılar için yer arıyorlar. Şu anda güncel olarak yaklaşık 1500-1800 arası Suriyeli savaşçı var, yani onları transfer edemiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

‘ANKARA KONTROL KAYBEDİYOR’
Türkiye’nin Libya ile arasındaki anlaşmaya ilişkin bilgileri de sızdıran Metin Gürcan, yabancı yetkilinin “Libya ile Türkiye arasındaki anlaşma devam ediyor mu? Uzun zaman oldu” sorusuna da, “Esas soru bu. Libya Birlik Hükümeti, Tripoli’de yeni hükümet kuruyor yani Tobruk’ta, yani Akile Salih ile. Bu anlaşmaya ne ölçüde rıza gösterecekler belli değil. Henüz belli değil. Bundan ötürü, diplomatik alanda Ankara’nın çok aktif olması lazım, ama bence kontrol kaybediyor…” şeklinde yanıt veriyor.

“DAHA VAHİM OLAN ALİ BABACAN’IN SAHİP ÇIKMASI”
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, konuyla ilgili köşesinde bugün şunları yazdı:

Milli Mücadele öncesi dönem hariç, siyasi tarihimizde yabancı ülke hayranlığı hiçbir zaman bugünkü kadar açık ve pervasız olmamıştı. Sayıları öyle çoğaldı ki, ABD Başkanı’ndan demokrasi dilenen de var, Kraliçe’ye selam yollayan da, Yunanistan hayranı post truth siyasetçi de var.
Ve daha vahimi, iş öyle bir noktaya vardı ki, siyasetçiler arasında “casusluk” iddiasıyla tutuklanan bile çıktı.
Memleketin derdine deva(!) olacak diye kurulan DEVA Partili Metin Gürcan’dan söz ediyorum. Birkaç gün önce “casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Şu tabloya bakın, adam o kadar pervasız ki, yabancı misyon temsilcisiyle otoparklarda, kafelerde buluşup zarf içinde para alıyor ve bunu da “açık istihbarata dayalı siyasi analiz” diye sunuyor.
Hukuki süreç nasıl seyreder göreceğiz ama bu ilişki Finansal Güvenlik Stratejisti Selva Tor’un dediği gibi “karanlık bir hizmettir”.
Daha vahim olan ise bu “karanlık hizmet”e DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın sahip çıkması.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2021/12/02/son-dakika-devali-metin-gurcanin-turkiyeyi-sattigi-casuslugu-ortam-dinlemesi-ele-verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.