UA-131003470-2
DOLAR 32,1488
EURO 34,9012
ALTIN 2.246,93
BIST 9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 10°C
Az Bulutlu
Ankara
10°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 20°C

Başkan Erdoğan, Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümünde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı

Spread the love

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılında anılıyor. Başkan Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saat 9.05’teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin […]

10.11.2020
433
A+
A-
Spread the love

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılında anılıyor. Başkan Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Saat 9.05’teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılında anılıyor. Başkan Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saat 9.05’teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz milletimizce yad edecektir.

Yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla yöneten bir komutan olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dâhi bir devlet adamı olarak tarihe geçen Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı için yılmadan çalıştı ve girdiği her mücadeleden zaferle çıktı. Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de 57 yaşındayken Dolmabahçe Sarayı’nda saat 9’u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.

“ANAFARTALAR KAHRAMANI”
Atatürk ölümünün her yıldönümünde saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşuyla anılıyor. Bu iki dakikada hayat duruyor, tüm yurtta sirenler çalıyor…
Atatürk, askeri dehasıyla kısa sürede büyük başarılar elde etti. Trablusgarp, Balkan Savaşı’nda Türk askerlerinin başında zaferler kazandı. 1. Dünya Savaşı’nda Gelibolu Yarımadası’na asker çıkaran ve Conkbayırı’na ilerleyen düşman birlikleri Atatürk’ün komutasındaki 19. Tümen kuvvetlerinin taarruzuyla geri çekildi. Atatürk, “Anafartalar kahramanı” olarak ün kazandı.

CUMHURİYETİ İLAN ETTİ
Birinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak amacını gizli tutarak, İstanbul’dan Samsun’a geçti. 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açtı. Sevr Antlaşması’nın kabul edilmediği dünyaya duyuruldu. Türk ordusunun başında düşmanı Anadolu’dan çıkartan Atatürk, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etti.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/11/10/son-dakika-baskan-erdogan-ataturkun-vefatinin-82-yildonumunde-anitkabir-ozel-defterini-imzaladi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.