UA-131003470-2
DOLAR 32,2209
EURO 35,0733
ALTIN 2.253,61
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Kılıçdaroğlu şimdi de umudunu buna bağladı!

Spread the love

Seçim hezimetinden bu yana ‘istifa’ ve ‘değişim’ çağrılarına direnen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zaman kazanmak için peş peşe tavizler veriyor. İmamoğlu’ndan parti örgütlerine kadar her kesime sus payı dağıtmaya çalışan Kılıçdaroğlu, bu kez ‘heyecan verici tüzük değişikliği’ vaadini ortaya attı. 28 Mayıs sonrası ‘değişim’ ateşini yakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile peş […]

08.08.2023
185
A+
A-
Spread the love

Seçim hezimetinden bu yana ‘istifa’ ve ‘değişim’ çağrılarına direnen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zaman kazanmak için peş peşe tavizler veriyor.

İmamoğlu’ndan parti örgütlerine kadar her kesime sus payı dağıtmaya çalışan Kılıçdaroğlu, bu kez ‘heyecan verici tüzük değişikliği’ vaadini ortaya attı.

28 Mayıs sonrası ‘değişim’ ateşini yakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile peş peşe görüşmeler yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, orta yolu bulabilmek için Gökhan Günaydın’ı grup başkanvekili yapmayı kabul etmişti. İmamoğlu’nun en yakınındaki isim olan Günaydın’ın bu göreve getirilmesi, pazarlık sürecini de belgelemiş oldu.

Kılıçdaroğlu’nun bu tavizine rağmen İmamoğlu geri adım atmazken, bu süreçte parti tabanından da ‘istifa’ çağrıları katlanarak arttı.

Büyük krizin önüne geçemeyeceğini gören Kılıçdaroğlu, ‘gemiyi limana sağlam bir şekilde yanaştıracağını’ söyleyerek yoruma açık bir vaatte bulundu. Kılıçdaroğlu’nun zaman kazanmak için ortaya attığı ‘gemiyi limana yanaştırma’ söylemi de kamuoyundaki baskıları azaltmaya yetmedi.

UMUDU TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNDE

Aradan geçen yaklaşık 2.5 aylık süreçte bir türlü değişim baskısından kurtulamayan Kılıçdaroğlu, son çare olarak tüzük değişikliği vaadini ortaya attı.

Birçok antidemokratik madde içeren mevcut tüzüğü 2018’de hayata geçirerek partideki tek adam yönetimini pekiştiren Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından örgütlerdeki huzursuzluğun zirve yapması üzerine bu konuda da geri adım atmaya hazırlanıyor.

İddiaya göre, ‘şimdiye kadarki en demokratik tüzüğü’ partiye kazandırmaya karar veren Kılıçdaroğlu, bu hamlenin ardından örgüt kadrolarındaki öfke ve küskünlüğün son bulacağına inanıyor.

Kılıçdaroğlu, MYK’daki tüm üyelerin istifasını kabul etmişti. Bu hamle ile ‘değişim’ yaptıklarını öne sürerek İmamoğlu’nun baskısını kırmaya çalışan Kılıçdaroğlu, eleştirilerden bir türlü kurtulamayınca bu kez danışman kadrosunu da tasfiye etmek zorunda kalmıştı.

MUHALİFLERİ TASFİYE EDİYOR

Sosyal medyadaki her paylaşımının altına ‘istifa’ yorumları yağan Kılıçdaroğlu, kamuoyundaki tepkileri dindiremese de partideki değişim yanlısı il ve ilçe başkanlarını tek tek görevden alarak muhalif sesleri susturmaya devam ediyor.

Content retrieved from: https://www.yeniakit.com.tr/foto-galeri/kilicdaroglu-simdi-de-umudunu-buna-bagladi-zaman-kazanmak-icin-pes-pese-taviz-veriyor-58438.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.