UA-131003470-2
DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C

Mesele insan gelip, insan gitmekte

07.12.2020
340
A+
A-
Spread the love

Mesele insan gelip, insan gitmekte

Gönül kapısıyla nefis kapısı bir birine bitişiktir. Nefis kapısını kapatamayanın gönül kapısı açılmaz derler. Gönül kapısı nefis zinciri ile kilitli olanın
Hakkın kapısını görecek gözü olmaz….

Anlamsız acılarınızın en büyük kaynağı, nefis kapınızı ‘bar kapısı modelinde’ * yapmanızdandır.
Nefis kapınız, evinizin giriş kapısı şeklinde olmalı ve bir tek içeriden açılacak kolu olmalıdır. Her kapıya geleni de içeri almayın.

Yarın ölecekmiş gibi yaşamak varken ; Dün ölmüş gibi ömür tüketmek olmaz.
Kimi yarın ölecekmiş gibi;
Kimi dün ölmüş gibi;
Kimi hep ölmüş gibi;
Kimi de hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor…
İnsan gibi yaşamak en zoru…

İnsan olmak zor, insan gibi ölmek daha zor. İnsan gibi yaşamak hepsinden zor. Mesele insan gelip , insan gitmekte.

Vicdanınız aklınızı; Aklınız iradenizi harekete geçirmiyorsa bunun sorumlusu nasipleri dağıtan Allah değil, nasibine düşeni kullanmayan insandır. “Şu hayata ot gelip çöp gitmek de, beşer gelip insan gitme de, nasip değil talep meselesidir. Talep etmeyene, nasip olmaz.”

Nasipleri dağıtan Allah, ezeli taksiminde bize insan olmayı nasip etmiş. İnsana akıl, vicdan vermiş. Talep etmeyene erdemli olmak nasip olmaz.

Ölmek, zor gibi görünen en kolayı. Yaşamak, kolay gibi görünen en zoru. İnsan yaşamaktan da ölmekten de korkmuyor. İnsan bilinmezden, bilemediğinden, görmediğinden, duymadığından korkuyor. Kötü olan karanlık değil kötü olan görememek.

İnsan öleceğini bilerek yaşayan canlıdır. Hayvanlar öleceklerinin şuurunda olmaz.
Ölümsüz yaşam ise ancak Allah’a mahsustur.
Yaşamın sonunda ölüm varsa eğer,
Ona göre olmalı yaşama vereceğin değer.

Allah’ım, ölümle nişanlı olduğumuzu biliyoruz. Yinede dünyaya muhabbetimiz çok. Beş metre kefenden başka bir şeyle gelemeyeceğimizi bile bile. Burda kocaman evlere sığmazken ne kapısı var ne penceresi var dar kabir. Yinede nefis yapıyor istediğini.

Bizi senden ayırma Allah’ım.

Selam ve dua ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.