UA-131003470-2
DOLAR 32,4193
EURO 34,4782
ALTIN 2.482,19
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 18°C

İletişim Başkanı Altun, CNN International’da canlı yayın devam ederken Miçotakis’e cevap verdi

Spread the love

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in CNN’de Türkiye’yi hedef alan tehditkar ve küstah açıklamalarına karşı Fahrettin Altun’un gönderdiği açıklama, canlı yayında Christiane Amanpour tarafından Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e “Türkiye’nin cevabı” olarak okundu. Türkiye’nin açıklamaları yüzüne okununca çark etti ve Türkiye’ye karşı iki uygar komşu gibi diyalog başlatma çağrısında bulundu. CNN kanalının sunucusu Christiane Amanpour İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamalarını […]

21.08.2020
828
A+
A-
Spread the love

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in CNN’de Türkiye’yi hedef alan tehditkar ve küstah açıklamalarına karşı Fahrettin Altun’un gönderdiği açıklama, canlı yayında Christiane Amanpour tarafından Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e “Türkiye’nin cevabı” olarak okundu. Türkiye’nin açıklamaları yüzüne okununca çark etti ve Türkiye’ye karşı iki uygar komşu gibi diyalog başlatma çağrısında bulundu.

CNN kanalının sunucusu Christiane Amanpour İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamalarını Yunan Başbakan Miçotakis’e okudu. Bir an duraksadığı dikkat çeken Miçotakis röportajında geri adım olarak nitelendirilen açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Altun’un gönderdiği açıklama, canlı yayında Christiane Amanpour tarafından Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e “Türkiye’nin cevabı” olarak okundu.

Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye’nin arama faaliyetlerinin yasadışı olduğu iddiasını reddediyoruz. Türkiye yalnızca kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin uluslararası hukuktaki haklarını, diğer ülkelerin ihlallerine karşı koruyor. Yunanistan Doğu Akdeniz’de boyunu aşan işlere kalkışıyor. Biz diyalogdan yanayız ama haklarımızı her ne pahasına olursa olsun koruruz.”

Yayında, Türkiye’nin haklarını ve hukukunu savunan bu açıklamanın okunması üzerine, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in rahatsız olduğu görüntülere yansıdı.

“TÜRKİYE’NİN HAKLI TEZLERİNİ YOK SAYMAYA ÇALIŞANLARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Altun, CNN International kanalında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis röportajı sırasında kendi açıklamasının okunmasını değerlendirerek, “Biz Türkiye’nin hakkını hukukunu her platformda savunmakla mükellefiz. Dünyanın önde gelen kuruluşlarıyla sürekli temas hâlindeyiz. Yunanistan başbakanının röportajıyla ilgili bilgi geldikten sonra derhal kanala bir açıklama gönderdik. Burada tezlerimizi ana hatlarıyla anlatarak yayında okunmasını talep ettik. Neticede Christiane Amanpour tarafından Türkiye’nin açıklaması olarak okundu. Türkiye’nin her zaman barış ve diyalogdan yana olduğunu; ama ne bizim ne de Kıbrıs Türklerinin haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğimizi net bir şekilde ortaya koyduk. Burada önemli olan açıklamanın altında kimin adı olduğu değil; kimsenin, dünyanın en büyük kanallarından birinde Türkiye hakkında atıp tutamayacağının gösterilmiş olmasıdır. Türkiye’nin haklı tezlerini yok saymaya çalışanları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Content retrieved from: https://www.gunes.com/dunya/iletisim-baskani-altun-cnn-internationalda-canli-yayin-devam-ederken-micotakise-cevap-verdi-1091352.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.