UA-131003470-2
DOLAR 32,2199
EURO 35,0308
ALTIN 2.256,87
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Benzin, motorin ve LPG’ye KDV zammı geldi

Spread the love

KDV’nin yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarılmasının ardından benzine 40 kuruş, motorine 38 kuruş, LPG’ye 15 kuruş zam geldi. Akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki günlerde bir de ÖTV zammı gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan akaryakıt ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilmesine ilişkin karar, bu gece yürürlüğe girdi. Bu gelişmeyle […]

10.07.2023
228
A+
A-
Spread the love

KDV’nin yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarılmasının ardından benzine 40 kuruş, motorine 38 kuruş, LPG’ye 15 kuruş zam geldi. Akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki günlerde bir de ÖTV zammı gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan akaryakıt ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilmesine ilişkin karar, bu gece yürürlüğe girdi.

Bu gelişmeyle birlikte akaryakıt fiyatlarına KDV zammı geldi.

Benzin, motorin ve LPG’de fiyat artışı

Brent petrol ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip edenler bu geceden itibaren benzinin litresine 40 kuruş, motorinin litre fiyatında ise 38 kuru fazla ödeyecek.

KDV artışının vurduğu LPG de 15 kuruş zamlanacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de fiyatlar

Zammın ardından benzinin litre fiyatı İstanbul’da 26.65 liraya, Ankara’da 27.13 liraya, İzmir’de 27.16 liraya yükselecek.

Motorin ise İstanbul’da 25.20 liradan, Ankara’da 25.67 liradan, İzmir’de ise 25.79 liradan satılacak.

ÖTV zammı da gelecek

Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam gelmesini öngören teklifi de bu hafta başında Meclis’e sunulmuştu.

Teklifin yasalaşmasının ardından akaryakıt ürünlerine bir de ÖTV zammı gelecek.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/ekonomi/benzin-motorin-ve-lpgye-kdv-zammi-geldi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.