UA-131003470-2
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C
Ankara
°C
°C
°C
°C
°C

Nameler Uyutur, Manalar Uyandırır!

27.07.2022
886
A+
A-
Spread the love

Nameler Uyutur, Manalar Uyandırır!

Bu günlerde sosyal medya yıkılıyor.

Hocamız yalnız değildir, hocamızı rahat bırakın vb. hashtag’ ler havada uçuşuyor.

Mesele ne?

Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı; “Namazını kıldır hanımının, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan?” demiş.

Kimine göre; Hakkı ve hakikati anlatan bir din adamı,

Kimine göre; haddini aşan bir şarlatan.

Kimileri; Papa konuşunca “din özgürlüğü” dersiniz, ancak hocanın okuduğu ayetlere düşmansınız. Onlar susturmak için saldırdıkça ALLAH (cc) sesini daha çok duyuracak. Ahlak yobazlarının öfkesinden değil, Allah’ın rızasını kaybetmekten korkan Halil Konakçı yalnız değildir” diyerek destek olurken,

Kimileri de; “Siyaset yapacaksan istifa et siyaset yap habire Twitter’dasın. Oh ne güzel günde 5 vakit 5 dakika namaz kıldır, yata yata maaş al, sonra gel Twitter’da millete çemkir. Vergilerimden tek kuruş sana nasip olduysa haram zıkkım olsun.” şeklinde tepkisini dile getiriyor.

İslâm, mahremiyet hükümleriyle kadını muhafaza altına alarak şehevî bir objeye dönüştürülmesine mani olur. Kadına iffet zinetini, erkeğe de namus nimetini hatırlatarak kokuşmuş bir toplum portresinin önüne geçmek hocaların vazifesidir.

Yani işi Emr-i bi’l ma’rûf ve nehy-i anil münker. İyiliği emretmek ve kötülükten men etmek. Ayrıca bu çağrı Müslüman olanı bağlar. Müslümansan uy değilsen saygı duy. Çünkü değilsen zaten seni bağlayan bir durum yok.

Müslümanın neyi, nasıl konuşacağını İslâm düşmanları ve ideolojileri değil, Allah ve Rasul’ün buyruğu belirler…

Cami kürsüleri beşerin hevasına göre değil Allah-u Teala’nın rızasına göre konuşulacak yerlerdir. Hoca anlatır, duyurur yoluna gider. Herkes payını alır.

Kimine ibret almak düşer kimine de nefret etmek.

“Kuran okununca ödül verilirken, anlatılınca suçlu mu olunuyor?

Çünkü, nameler uyutur, manalar uyandırır…

Ancak hoca efendinin üslubunu da eleştirmeden yapamayacağım. Tebliğ ve davetin ve bizden farklı düşünenlerle ilişkilerimizin nasıl olması gerektiği konusunda, hemen hepimizin dile getirdiği bir prensip vardır.

İnsanlara “Allah’ı ve O’nun dinini Kavl-i leyyin, yani yumuşak sözle anlatma”.

Kırıcı olmadan, suçlamadan, hakaret etmeden, bağırıp çağırmadan, nazik ve kibar bir şekilde gönül okşayıcı olmak en güzeli.

Bunun dayandığı dini esas Tâ-Hâ Suresinin 20/44. Ayeti kerimesi. Allah Hz. Musa’yı ve kardeşi Harun’u davet için Firavun’a gönderirken “gidin ona yumuşak sözlerle anlatın, belki düşünüp kendine gelir” buyurur.

Halil Konakçı hocanın avami, sokak üslubu ciddi problem. Tesettürsüz dolaşmayı haram görüp, tesettürsüz olanlara hakaret etmeyi kendine helal görmek çok yanlış. Çünkü Hazreti Peygamberin hayatına bakılırsa böyle bir tebliğ üslubu yok.

Nefret ettirmekle değil, kalpleri ve zihinleri fethetmekle mükellefiz. Rahmet Elçisi efendimiz (SAV), en azılı münkirlere bile ateş püskürmedi, ateşi göğüsledi. İnsanların yüreklerini ve beyinlerini fethederek söndürdü.

Öte yandan kendisini ilahiyatçı olduğunu da özellikle vurgulayarak Halil Konakçı hocaya hakaret edenlere gelince;

Bir Müslüman olarak sen ve senin gibileri biz artık çok iyi biliyoruz. Dilimin ucunda ki hakaretlerim bile sizin gibilerden kıymetli.

Anadolu’da bir söz vardır; “Ardından kırk köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz.”

Hakkı ve hakikati söyleyen hak dostlarını hedefe koyup susturacağınızı sanmayın!

Ne inkarcı pişkinler bitecek bu dünyada, ne de hakikati konuşan kurtlar..

Rahat bırakın artık İslamiyet‘i. Şovunuzu başka konu üzerinden yapın.

Selam ve dua ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.