UA-131003470-2
DOLAR 32,5624
EURO 34,8989
ALTIN 2.432,18
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Az Bulutlu
Ankara
29°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Özgür Özel ilk genel seçimi işaret etti! Kaybedersem bırakırım

Spread the love

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirememeyi başarısızlık göreceğini ve görevi bırakacağını söyledi. CHP’de seçim sonrası çıkan kriz genel başkanı değiştirdi. Değişim sürecinin başındaki isim Özgür Özel, CHP’nin yeni genel başkanı oldu. Seçmende merakla beklenen soruları cevaplayan Özel, Duvar’dan Ceren Bayar’a konuştu. Özel’e, selefi Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık eleştirildiği başarısızlıklara rağmen genel […]

Özgür Özel ilk genel seçimi işaret etti! Kaybedersem bırakırım
23.11.2023
129
A+
A-
Spread the love

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirememeyi başarısızlık göreceğini ve görevi bırakacağını söyledi.

CHP’de seçim sonrası çıkan kriz genel başkanı değiştirdi.

Değişim sürecinin başındaki isim Özgür Özel, CHP’nin yeni genel başkanı oldu.

Seçmende merakla beklenen soruları cevaplayan Özel, Duvar’dan Ceren Bayar’a konuştu.

Özel’e, selefi Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık eleştirildiği başarısızlıklara rağmen genel başkanlığı bırakmaması konusu da soruldu.

“İlk genel seçimde kaybedersem bırakırım”

CHP Genel Başkanı Özel, ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirememeyi başarısızlık olarak gördüğünü belirterek şöyle konuştu:

Yapılacak ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirmeyi başarı, değiştirememeyi başarısızlık olarak görürüm. Örneğin parti birinci parti oldu ama iktidarı değiştiremedim, kendimi başarılı saymam, olağanüstü kongreye giderim.

Delegeye sorarım, “başarılı mıyım, başarısız mıyım” diye. Yani başarılı görünen ama iktidar değiştirmeyen bir sonuç var ise kararı delegeye bırakırım. “Başarılıydık aslında” falan demem, hemen olağanüstü kongreyi toplarım. Eğer kötü bir sonuç aldıysam ve kaybedersem de derhal bırakırım.

Özel, İyi Parti ve HEDEP ile ittifak kurulup kurulamayacağı konusuna da değindi.

“İyi Parti ile ittifak konusunda üstüme düşeni yapacağım”

Her partiye sorumluluk düştüğünü söyleyen Özel,

İyi Parti iş birliği yapmama konusunda kararlıysa buna saygı duymak durumundayız. Kimse bize mecbur değil. Ama ben benim seçmenime iş birliği yapmamayı ya da onun önünü tıkamayı anlatamam. O yüzden üstüme düşen ne varsa onu yapacağım.

“HEDEP ile iş birliği olacaksa kamuoyu bilecek”

Özel, HEDEP ittifakı konusunda ise şunları söyledi:

Siyasette arka kapı diplomasisi her zaman vardır ama sadece arka kapı diplomasisi ile ittifak ya da iş birliği olmaz. Bazen kapalı kapıları arka kapı diplomasisi açabilir.

Bazen sıkılı yumrukları arka kapı diplomasisi açabilir. Ama bu, siyasette kalıcı ve ana yöntem olamaz. O yüzden eğer HEDEP’le bir görüşme yapılacaksa kamuoyu bunu bilecek.

Bir iş birliği olacaksa, örneğin bizim adımıza bazı yerlerde fedakarlıklar yapılacaksa, bazı seçim çevrelerinde bizim olmamamız gibi şey söz konusu olacaksa bunu kamuoyu bilecek. Kamuoyuna izah edemeyeceğimiz ve savunamayacağımız, utanç duyacağımız bir iş birliği içinde zaten olmayacağız.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/politika/ozgur-ozel-ilk-genel-secimi-isaret-etti-kaybedersem-birakirim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.