UA-131003470-2
DOLAR 32,5091
EURO 34,5961
ALTIN 2.489,33
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Dünya, Türkiye’nin 5’inci nesil savaş uçağı KAAN’a odaklandı

Spread the love

Erdoğan’ın katıldığı tören, çeşitli medya organlarında geniş yankı uyandırdı. Yeni nesil uçağın özellikleri, haberlerde en çok dikkat çekilen ayrıntılar oldu. Türkiye, savunma sanayii projelerini birer birer görücüye çıkarıyor. Kızılelma ve Hürjet gibi dev projelerin ardından KAAN adı verilen 5’inci nesil savaş uçağı tanıtıldı. Proto Thema: Erdoğan pilot gibi giyindi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı tören, […]

02.05.2023
260
A+
A-
Spread the love

Erdoğan’ın katıldığı tören, çeşitli medya organlarında geniş yankı uyandırdı. Yeni nesil uçağın özellikleri, haberlerde en çok dikkat çekilen ayrıntılar oldu.

Türkiye, savunma sanayii projelerini birer birer görücüye çıkarıyor.

Kızılelma ve Hürjet gibi dev projelerin ardından KAAN adı verilen 5’inci nesil savaş uçağı tanıtıldı.

Proto Thema: Erdoğan pilot gibi giyindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı tören, dünyada gündem oldu.

Yunanistan basınından Proto Thema, “Erdoğan pilot gibi giyinip, 5’nci nesil Türk savaş uçağını takdim etti” diye yazdı.

“Yunanistan’a yeni uyarı mesajı”

Haberin fotoğrafında, Erdoğan’ın, uçağın kokpitinde olduğu anlara ait bir kareye yer verildi. “Erdoğan’dan Yunanistan’a yeni uyarı mesajı: Denizin diğer tarafındakileri rahatsız etmeye devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin “şimdi hava, deniz, kara ve uzayda” olduğunu söylediği vurgulandı.

“Türkiye, 5 ülkeden biri olacak”

TUSAŞ tarafından geliştirilen 5’inci nesil savaş uçağının, F-16’ların yerini almasının beklendiği kaydedilirken, Erdoğan’ın “Bu uçakla Türkiye, bu teknolojiye sahip 5 ülkeden biri olacak.” dediği belirtildi.

Capital: Saatte 2 bin 210 kilometreye ulaşabiliyor

Capital adlı internet sitesi, KAAN’ın azami hızının, iki motoru sayesinde saatte 2 bin 210 kilometreye ulaşabildiğini belirtti.

Uçağın isim babasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu ayrıntısına değinildi ve şöyle denildi:

Türk cumhurbaşkanı, İMECE uydusu, TCG Anadolu savaş gemisi, Altay muharebe tankı ve Gökbey çok rollü helikopter gibi Türkiye’nin en son savunma ve teknolojik ürünlerine atıfta bulunurken, ilerleyen dönemde daha iyi başka projelerin de geleceğini kaydetti.

Erdoğan, ‘Bugün Türkiye’nin yüzyılından bahsediyorsak, bunda güvenliğimiz ve teknolojik lokomotifimiz olan savunma sanayisindeki başarılarımızın büyük payı var.’ dedi.

Bulgarian Military: Havadan havaya muharebe yapabilecek

Savunma alanında haberlere imza atan Bulgarian Military adlı internet sitesi, “Binlerce kişi, canlı olarak Türk 5’inci nesil savaş uçağı KAAN’ı görmeye geldi.” dedi.

Törenin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yapıldığına dikkat çekilirken, bazı detaylar paylaşıldı:

Türkiye ilk kez çift motorlu Türk savaş uçağını hangarlardan çıkardı. Ardından uçak pistte ilk taksi testlerini gerçekleştirdi.

Bu, Türk sanayisi için oldukça ileri bir adım ve yerli savunma için iyi bir haber, çünkü Ankara ilk uçuş testini 2026’ya kadar planlıyordu.

KAAN’ın ilk renkleri gri tonlarda. Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe yapabilecek.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/dunya/dunya-turkiyenin-5inci-nesil-savas-ucagi-kaana-odaklandi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.