UA-131003470-2
DOLAR 32,5490
EURO 34,7341
ALTIN 2.492,91
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C

Öküzün yalakası kasabın bıçağını yalarmış!

04.01.2021
432
A+
A-
Spread the love

Öküzün yalakası kasabın bıçağını yalarmış!

Ülkemizde korona dışında dikkat etmemiz gereken salgınlar da var. Bunlardan bazıları; Ar damarı çatlaması, idrak etme yolları enfeksiyonu, yalakalık ishali, cehalet basması olarak sayabiliriz. Bu salgınlar dan bazıları da meslek haline gelmiş bulunmaktadır. Mesela YALAKALIK.

Yalakalık bazılarına göre asrın mesleği, bazılarına göre hastalık, bazılarına göre de insanın olmazsa olmazıdır.

Yetenek, zeka ve tecrübenin pek bir işe yaramadığı, tamamen yalakalık yapabilme kapasitenin geleceğini belirlediği bir devirde yaşıyoruz.

Dün “Köpek” dediğine, bu gün “Öpek” diyen, tedavisi zor hastalıktır YALAKALIK ..
İnsanlık yeryüzünde var olduğundan beri asla vazgeçilmeyen, emeksiz ve ahlaksız kazanç sağlayan en eski, her devrin mesleğidir YALAKALIK.

Bu tip Meslek ehli yaratıkları gördüğünüzde hemen uzaklaşın. Sizi anında başkasına satar, huzur bozar, omurgayı kırar. Çağımızın da hastalığıdır…

Liyakat, ehliyet, emek ve onur sahipleri şakşakçılık ve alkış çavuşçuluğuna tevessül ve tenezzül etmezler.

Öküzün yalakası kasabın bıçağını yalarmış. Yalakalık, şakşakçılık ve alkış çavuşluğu tebaa mesleği ve meziyetidir. Hiyerarşi ve ulufe zincirine tabi zeminlerde, kariyer sıçramaları için en maliyetsiz yalakalık içerir. Bu nedenle son zamanların en revaçta mesleği oldu yalakalık. Hem de öyle bir meslek ki; okulu yok fakat mezunu çok.

Eski ama genelde her zaman için geçerli bir söz. “Devlet-i Osmani ahalide terfiyi temayuz ilim irfan ile olmaz; Ya olacak kuvvetli iltimas, Ya olacak madeni haz, Ya da olacak TEN ile temas.”

Yalakalık ve eyyamcılık üzere değil, sadakat ve kararlılık üzere olanlar; hayrın anahtarı , şerrin kilidi olurlar. Dalkavukluk, devlet adamlarının çevresini sarmış bir çemberdir. insanların “yalakalığa” eğilimi zayıflığından ve cahilliğinden kaynaklanır, çünkü dürüstlüğün ve şerefin yükü ağırdır.

Sizi size medh edip de mest edenler değil, acı söyleyenler sizin dostunuzdur. Onlar sizden hiçbir şey beklemiyorlar. Dilenci ve meddah över. Sizi seven size ağlamasını bilir… ( Nurettin Topçu )

Selam ve dua ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.