UA-131003470-2
DOLAR 32,2309
EURO 35,1174
ALTIN 2.260,04
BIST 8.781,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 24°C

ABD, Irak’ta düşen ve PKK’lıları taşıyan helikopterle ilgilerini reddetti

Spread the love

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD’nin, Kuzey Irak’ta düşen PKK/YPG terör örgütü üyelerini taşıyan helikopterler ve Irak’ta aldıkları eğitimle ilgisi olmadığını söyledi. ABD’nin Suriye’de desteklediği, SDG ismini kullanan PKK/YPG terör örgütü mensuplarını taşıyan helikopterlerin Kuzey Irak’ta düşmesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. AA muhabiri, Pentagon sözcüsünü zorladı Pentagon Sözcüsü Ryder, AA muhabirinin günlük basın toplantısında, […]

22.03.2023
404
A+
A-
Spread the love

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD’nin, Kuzey Irak’ta düşen PKK/YPG terör örgütü üyelerini taşıyan helikopterler ve Irak’ta aldıkları eğitimle ilgisi olmadığını söyledi.

ABD’nin Suriye’de desteklediği, SDG ismini kullanan PKK/YPG terör örgütü mensuplarını taşıyan helikopterlerin Kuzey Irak’ta düşmesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

AA muhabiri, Pentagon sözcüsünü zorladı

Pentagon Sözcüsü Ryder, AA muhabirinin günlük basın toplantısında,

Ortağınız (PKK/YPG) SDG, bir açıklama yaparak mensuplarını taşıyan iki helikopterin Kuzey Irak’ta düştüğünü açıkladı. Açıklamada bunların bir eğitim değişim görevinde olduğu ifade ediliyor. ABD ordusunun Kuzey Irak’taki bu sözde eğitim değişim görevindeki rolü neydi? ABD tarafından sağlanan fonlar burada kullanıldı mı?

sorusuna şu yanıtı verdi:

“ABD’nin veya koalisyonun hiçbir dahli yok”

ABD’nin SDG helikopter uçuşu ile hiçbir ilgisi ve buna herhangi bir şekilde katılımı yok. SDG biliyorsunuz kendi başına bir güç ve biz de DEAŞ ile mücadele operasyonlarında onlarla ortaklık ediyoruz. Ama yine ifade ediyorum bu helikopter olayında ABD’nin veya koalisyonun hiçbir dahli yok, öncesinde bu görevin icra edildiği hakkında da hiçbir bilgimiz yok.

“Verdiğimiz silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağı garantisi yok”

Bunun üzerine AA muhabiri,

Bilgimiz yok, dahlimiz yok diyorsunuz ama bu gücü ABD eğitiyor ve ABD donatıyor. ABD’nin sağladığı kabiliyetlerin ve fonların gelecekte NATO ortağınız Türkiye’ye karşı kullanılmayacağından ne kadar eminsiniz?

sorusunu yöneltti.

SDG ismini kullanan PKK/YPG’nin ABD’den aldığı silah ve fonları Türkiye’ye karşı kullanmayacağına ilişkin güvence veremeyen ABD’li general, örgütle DEAŞ’ın yenilmesi için ortaklık ettiklerini söyledi.

Ryder,

Dünyada kendi operasyonlarını gerçekleştiren çok sayıda güce eğitim veriyoruz. Bu olayda da tekrar ifade ediyorum herhangi bir şekilde dahlimiz ve katılımımız yok. Bunu daha başka nasıl ifade etmemi istediğinden emin değilim.

dedi.

Sıkışan sözcü, soruları geçiştirdi

Örgütün Irak’a girip çıktığını hatırlatan muhabirin bu konuda kaygıları olup olmadığına ilişkin sorusuna ise Tuğgeneral Ryder, “SDG bu konuda kendi adına konuşsun.” yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin, olayda dahli olup olmamasının dışında bölgeyi izleyen ABD’nin bu helikopterlerin uçuşlarından haberdar olup olmadığını sorması üzerine sözcü,

Her şeyi perspektife oturtalım, biz dünyada birçok faaliyeti izliyoruz. ABD ve koalisyon dışında başkalarının operasyonlarını izleyip izlemediğimize girmeyeceğim.

dedi.

Ryder, “ABD’nin dahli olmadığını söylüyorum. Kelimelerimi orada dikkatli seçiyorum.” ifadesini kullandı.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/abd-irakta-dusen-ve-pkklilari-tasiyan-helikopterle-ilgilerini-reddetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.