UA-131003470-2
DOLAR 32,1723
EURO 34,8668
ALTIN 2.245,67
BIST 9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
16°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C
Cts 23°C

Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi

Spread the love

Son dakika haberi… Başkan Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce fabrika açılışında verdiği ve tüm Türkiye ile dünyanın merakla beklediği büyük müjdeyi açıkladı. Erdoğan, “Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz Tuna1’deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.” dedi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın merakla beklediği müjdeyi […]

21.08.2020
434
A+
A-
Spread the love

Son dakika haberi… Başkan Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce fabrika açılışında verdiği ve tüm Türkiye ile dünyanın merakla beklediği büyük müjdeyi açıkladı. Erdoğan, “Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz Tuna1’deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın merakla beklediği müjdeyi açıklıyor.

Erdoğan’ın açıklamasının satır başları şu şekilde:

Aziz milletim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın kıymetli mensupları, değerli misafirler, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün ülkemiz bakımından tarihi öneme sahip bir müjdeyi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Bilindiği gibi enerji kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında, milli bağımsızlığın tesisinde de çok büyük öneme sahiptir. Ülkelerin ortaya koydukları vizyonun hayata geçebilmesi enerjideki istikrarla orantılıdır. Dünyada yaşanan hiçbir karmaşa, kaos, savaş, çekişme yoktur ki gerisinde öyle veya böyle enerji hesabı yatmasın.

Biz hep önce insan dedik, önce dostluk-kardeşlik dedik. Hep önce mazlumlar ve mağdular dedik. Önce hak, hukuk, adalet dedik. İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir, işte rabbim bize bambaşka bir yerde görülmedik zenginlikte bir kapı açtı.
Yarın benzer kapılar başka yerlerde de önümüze açılacaktır.

Yüzlerce milyon dolarlık arama faaliyetleri sonunda üç beş sayfalk rapor dışında hiçbir şey geçmedi. Kimsenin günahını almıyoruz. Belkide gerçekten aradılar, ama bulamadılar.

Ama sonunda biz bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük. Bu tür çalışmaların kiralam yöntemiyle değil, doğrudan milli kuruluşlarımız aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık.
Ülkemizin milli enerji ve maden politikasını 2017’de yeni baştan belirledik.
O dönem Berat Albayrak ile ardından gelen Fatih Dönmez kardeşimiz bu politikayı kararlılıkla uyguladılar.

Bu çerçevede derin deniz sondajlarını bizzat yapmanın arayışını girdik. Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih’in yanında Yavuz ve Kanuni sondaj gemimizle dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında olduk.

Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık. Aziz milletim evet, sevincimizi hep birlikte yaşamak için şimdi müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.

Fatih sondaj gemimiz Tuna1’deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.

AYRINTILAR GELİYOR…

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açıklama yapacağı Dolmabahçe Ofise geldi. Erdoğan, cuma namazını Eyüpsultan Camii’nde kıldı. Erdoğan daha sonra Dolmabahçe Ofise geçti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde “Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada, cuma günü bir müjde vereceklerini belirtmişti.

Erdoğan, şöyle konuşmuştu:“Şu anda bu müjdenin biz de hayalleri ve rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Tabii açıklarsam bu işin heyecanı, her şeyi kaybolur. Onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum.”

Haydi Bismillah..#MüjdelerOlsun pic.twitter.com/AsmuKCkWV9

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) August 21, 2020
ALBAYRAK: TÜRKİYE İÇİN BİR EKSEN DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Başkan Erdoğan’ın müjdesine ilişkin, “Türkiye için bir eksen değişikliği, önemli bir süreç olacak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor.” demişti.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/08/21/son-dakika-baskan-erdogan-dolmabahcede-tarihi-mujdeye-dakikalar-kaldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.