UA-131003470-2
DOLAR 32,5076
EURO 34,5753
ALTIN 2.505,14
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Gazze’den tahliye edilen 87 Türk ve KKTC vatandaşı Türkiye’ye getirildi

Spread the love

Gazze’de bulunan 87 Türk ve KKTC vatandaşı, Refah Sınır Kapısı’ndan geçti ve Mısır’a ulaştı. Mısır’dan hareket eden grup bugün Türkiye’ye getirildi. İsrail ile Hamas’ın askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları arasında 7 Ekim’den bugüne kadar süren çatışmalar şiddetini artırdı. İsrail tarafından hedef gözetmeksizin vurulan ve katledilen sivillerin sayısı 13 bin 300’e ulaştı. Hava yoluyla Türkiye’ye getirildiler […]

Gazze’den tahliye edilen 87 Türk ve KKTC vatandaşı Türkiye’ye getirildi
21.11.2023
199
A+
A-
Spread the love

Gazze’de bulunan 87 Türk ve KKTC vatandaşı, Refah Sınır Kapısı’ndan geçti ve Mısır’a ulaştı. Mısır’dan hareket eden grup bugün Türkiye’ye getirildi.

İsrail ile Hamas’ın askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları arasında 7 Ekim’den bugüne kadar süren çatışmalar şiddetini artırdı.

İsrail tarafından hedef gözetmeksizin vurulan ve katledilen sivillerin sayısı 13 bin 300’e ulaştı.

Hava yoluyla Türkiye’ye getirildiler

Gazze’de tam bir soykırım sürerken, Türk vatadandaşlarının bölgeden çıkarılmasına yönelik çalışmalarda ise ilerleme kaydedildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Gazze’de bulunan 87 Türk ve KKTC vatandaşı, Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır’a ulaştı.

27 KKTC, 60 Türkiye vatandaşını taşıyan ve Kahire Havalimanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları’na ait uçak, İstanbul Havalimanı’na indi.

Türkiye ve KKTC vatandaşlarını havalimanında, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile AFAD yetkilileri karşıladı.

Gazze’den tahliye edilen vatandaşlara havalimanında çay ve kurabiye ikramında bulunuldu.

Pasaport kontrolünün ardından bazı vatandaşlar tahsis edilen otobüslerle havalimanından ayrılırken, KKTC vatandaşları ve ikamet yeri başka iller olanlar AFAD tarafından belirlenen otellere yerleştirildi.

“Güvenlik sıkıntımız var, insanlar bir yerden bir yere kaçmaya çalışıyor”

Gazze’de ailesini bırakıp İstanbul’da yaşayan eşinin yanında gelen 33 yaşındaki Ahmet Şaltur, çok sayıda kişinin kurtarıldığını belirtti.

Şaltur şöyle konuştu:

“Herkes bizim için elinden geleni yaptı ve ailem hala Gazze’de yaşıyor. Orada kalmaya devam edecekler. Bir sürü eksik var elektrik, gaz ve su. Yakıt en önemli ihtiyacımız. Yakıt eksikse suyu yer altından çıkaramıyorlar. Asıl en önemlisi güvenlik sıkıntımız var ve insanlar bir yerden bir yere kaçmaya çalışıyorlar. Güvenli bir yer kalmadı, hastaneler okullar ve kiliseler hep bombalandı’.’

“Filistin özgür olana kadar iyi olmayacağız”

İstanbul’da yaşayan ve havalimanına eşini karşılamaya gelen Ahmet Şaltur’un eşi Sümeyra Yıldız ise, “Çok şükür rahatladık tabii ki ama tam anlamıyla Filistin özgür olana kadar iyi olmayacağız. Mücadeleye elimizden geldiği kadar devam edeceğiz.’’ dedi.

İstanbul’a getirilen 87 kişiden oluşan kafilede bulunan ve Türkiye’de yaşayan Özgül Smery ise, “3 günden beri sınır kapısındaydık, yoldayız ve çok yorgunum. Ülkeme geldiğim için seviniyorum ama tabii ki bu buruk bir sevinç arkamda bıraktıklarım için.’’ ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’yi işgalinde son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışmalarda 66, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde en az 5 bin 600’ü çocuk, 3 bin 550’si kadın olmak üzere 13 bin 300 oldu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze’de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu öldü.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/dunya/gazzeden-misira-gecen-87-turk-ve-kktc-vatandasi-turkiyeye-getirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.