UA-131003470-2
DOLAR 32,2196
EURO 35,0763
ALTIN 2.255,24
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Meteoroloji duyurdu: Bugünden itibaren yağışlı hava yeniden geliyor

Spread the love

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün girilecek yeni yağışlı havanın yurdun genelini etkileyeceği ve pazartesi gününe kadar yağışların devam edeceği ifade edildi. Haziran ayına giriş yapmamıza rağmen Türkiye’de yağışlı havanın etkisi devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, ülke genelinde devam eden yağışlar ve sıcaklık durumuna ilişkin verdiği bilgilerde, ülke genelinden uzaklaşan […]

08.06.2023
258
A+
A-
Spread the love

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün girilecek yeni yağışlı havanın yurdun genelini etkileyeceği ve pazartesi gününe kadar yağışların devam edeceği ifade edildi.

Haziran ayına giriş yapmamıza rağmen Türkiye’de yağışlı havanın etkisi devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, ülke genelinde devam eden yağışlar ve sıcaklık durumuna ilişkin verdiği bilgilerde, ülke genelinden uzaklaşan yağışlı havaya yeniden girileceğini bildirdi.

Bugün yağışlar yeniden geliyor

Abdullah Macit, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız son değerlendirmelere göre perşembe günü yeni bir yağışlı havanın yurdumuzu etkilemesini bekliyoruz.” diye konuştu.

“Cuma, cumartesi ve pazar günü yurdun tamamına yayılmasını bekliyoruz”

Yağışların yerel olarak kuvvetli olmasını beklediklerini dile getiren Macit, şu ifadeleri kullandı:

Marmara’nın güneyi, Ege, İç Anadolu’nun batısında başlayacak yağmurlu yağışların cuma, cumartesi ve pazar günü yurdun tamamına yayılmasını bekliyoruz. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kısa süreli ve yerel olan yağışların perşembe günü İç Ege’de, İç Anadolu’nun kuzey batısında, cuma günü de İç Anadolu’nun kuzeyinde, Orta ve Batı Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz.

Macit, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yerel doğu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını uyarmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

7 gün boyunca devam edecek

Hava sıcaklığının yağışla beraber azalacağına dikkati çeken Macit şöyle konuştu:

Yağışlı hava pazartesi gününe kadar yurdumuzda devam edecek, bunu söyleyebilirim. Mevsim normallerinde beklediğimiz hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceğini tahmin ediyoruz. Şu anda önümüzdeki 7 gün boyunca yağışların devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Üç büyükşehirde hava durumu

Macit, önümüzdeki günlerde Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek hava olaylarına ilişkin ise şunları kaydetti:

İstanbul’da önümüzdeki üç gün boyunca önemli bir yağış beklentimiz yok. Hava sıcaklığı 24-25 dereceler civarında. Ankara’da perşembe günü akşam saatlerinde yağışımız başlıyor, cuma ve cumartesi aralıklı olarak devam edecek. Cuma günü Ankara’da kuvvetli gök gürültülü yağış bekliyoruz. İzmir’de ise perşembe günü için iç kesimlerde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış var. Cuma günü sağanak yağışın gök gürültülü olarak devam ettikten sonra cumartesi yağış beklentimiz yok. İzmir’de de hava sıcaklığının 28 ila 30 derece civarında olmasını bekliyoruz.

Macit, yurt geneli oluşacak yağışlı havanın yerel, kuvvetli ve kısa süreli oluşacağını, küçük ölçüde dolular beklendiğini ifade etti.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/meteoroloji-duyurdu-persembe-gunu-yagisli-hava-yeniden-geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.