UA-131003470-2
DOLAR 32,2518
EURO 35,1200
ALTIN 2.274,56
BIST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Abdülhamid Han Akdeniz’deki ilk sondaj için demir alıyor!

Spread the love

Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi bugün göreve başlıyor. Başkan Erdoğan’ın katılımıyla uğurlanacak Abdülhamid Han gemisi Akdeniz’de üç ay çalışacak. Karadeniz’de toplam 540 milyar metreküp doğalgaz keşfeden Türkiye, bir yandan doğalgazı karaya yaklaştırırken, diğer yandan da denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinde elini güçlendiriyor. Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han sondaj gemisi, […]

09.08.2022
338
A+
A-
Spread the love

Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi bugün göreve başlıyor. Başkan Erdoğan’ın katılımıyla uğurlanacak Abdülhamid Han gemisi Akdeniz’de üç ay çalışacak.

Karadeniz’de toplam 540 milyar metreküp doğalgaz keşfeden Türkiye, bir yandan doğalgazı karaya yaklaştırırken, diğer yandan da denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinde elini güçlendiriyor.

Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han sondaj gemisi, bugün ilk görevine çıkıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN UĞURLAYACAK
Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu limanındaki Abdülhamid Han, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle ilk görev yeri olan Akdeniz’e uğurlanacak.

Gemi, daha önce hidrokarbon hareketliliği tespit edilen bölgelerde çalışacak. Abdülhamid Han’ın Akdeniz sularındaki görev süresi ise 3 ay olarak belirlendi. Faaliyetlerdeki ilerleyişe göre bu süre birkaç ay daha uzatılabilecek.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2022/08/08/baskan-erdogan-ugurlayacak-turkiyenin-4-sondaj-gemisi-abdulhamid-han-akdenizdeki-ilk-sondaj-icin-demir-aliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.