UA-131003470-2
DOLAR 32,5863
EURO 34,7510
ALTIN 2.422,36
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Sal 29°C
Çar 27°C
Per 23°C
Cum 25°C

Pakistan, Keşmir kontrol hattındaki Hint mevzilerini vurdu

Spread the love

Pakistanlı topçularının, Salı sabahı Keşmir kontrol hattındaki Hint mevzilerini vurduğu bildirildi. Star.com.tr’de yer alan haberde, topçu ateşinin sınır hattında devam ettiği bildirilirken, iki tarafında kayıpları hakkında henüz bir bilgi yok. KEŞMİR MESELESİ BÜYÜYOR Hindistan ve Pakistan’ın 1947’de bağımsızlıklarını kazanmalarının ardından iki ülke arasında çözülemeyen bir mesele olarak kalan Keşmir’in hangi ülke toprakları içerisinde yer alması […]

28.07.2020
466
A+
A-
Spread the love

Pakistanlı topçularının, Salı sabahı Keşmir kontrol hattındaki Hint mevzilerini vurduğu bildirildi.

Star.com.tr’de yer alan haberde, topçu ateşinin sınır hattında devam ettiği bildirilirken, iki tarafında kayıpları hakkında henüz bir bilgi yok.

KEŞMİR MESELESİ BÜYÜYOR

Hindistan ve Pakistan’ın 1947’de bağımsızlıklarını kazanmalarının ardından iki ülke arasında çözülemeyen bir mesele olarak kalan Keşmir’in hangi ülke toprakları içerisinde yer alması gerektiğine dair sorun, 70 yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen varlığını koruyor.

Pakistan ve Hindistan arasında doğrudan veya dolaylı oluşturduğu gerginlikler sebebiyle 4 defa savaş çıkmasına ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Keşmir meselesi iki ülke için en önemli konuların başında geliyor.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GERİLİM HAD SAFHADA

İki nükleer komşu arasındaki gerilim, geçtiğimiz yılın şubat ayına yaşanan bombalı saldırı ve sınır ihlali yapan Hindu uçaklarının vurulmasıyla tırmanışa geçti.

Hindistan, 5 Ağustos 2019’da Cammu Keşmir’e özel statü kazandıran anayasanın 370’inci maddesini iptal ederek bölgenin özel ayrıcalıklı statüsünü kaldırarak ikiye böldü.

Content retrieved from: https://www.aksam.com.tr/dunya/pakistan-kesmir-kontrol-hattindaki-hint-mevzilerini-vurdu/haber-1096835.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.