UA-131003470-2
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C
Ankara
°C
°C
°C
°C
°C

Ukrayna-Rusya diplomasisi

Spread the love

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal Cumhuriyeti’ndeki temaslarının ardından özel uçak “TUR” ile saat 06.47’de Ankara’ya geldi. Erdoğan’ın çevrim içi gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağı, bu gerekçeyle Gine-Bissau ziyaretinin ertelendiği bildirilmişti. Ukrayna-Rusya arasındaki krizle ilgili temaslarına Senegal’de başlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın […]

23.02.2022
717
A+
A-
Spread the love

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal Cumhuriyeti’ndeki temaslarının ardından özel uçak “TUR” ile saat 06.47’de Ankara’ya geldi.

Erdoğan’ın çevrim içi gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağı, bu gerekçeyle Gine-Bissau ziyaretinin ertelendiği bildirilmişti. Ukrayna-Rusya arasındaki krizle ilgili temaslarına Senegal’de başlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal Cumhuriyeti’ndeki temaslarının ardından özel uçak “TUR” ile saat 06.47’de Ankara’ya geldi.

Erdoğan’ı Esenboğa Havalimanı’nda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.

Başkan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Ankara’ya geldi.

NATO ZİRVESİNE KATILACAK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çevrim içi gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağı, bu gerekçeyle Gine-Bissau ziyaretinin ertelendiği bildirilmişti.

KRİZ DİPLOMASİSİ SENEGAL’DE BAŞLADI
Yurda dönmeden Ukrayna-Rusya arasındaki krizle ilgili temaslarına Senegal’de başlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü.

Senegal Stadı’nda basına kapalı yapılan görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

UKRAYNA DİPLOMASİSİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı ele alındı.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2022/02/22/baskan-erdogan-afrika-temaslarinin-ardindan-yurda-dondu-ukrayna-rusya-diplomasisi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.