UA-131003470-2
DOLAR 32,5380
EURO 34,8711
ALTIN 2.488,58
BIST 9.587,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Vaka nedeniyle tatil edilen okul yok

Spread the love

Milli Eğitim Bakanı Özer, bir haftalık yüz yüze eğitim sürecinde vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul olmadığını belirterek, “Okullar açık kalmaya devam edecek ama önümüzdeki süreçte bilimsel veriler ışığında aldığımız kararları güncelleyebiliriz. Okullarımızın açık kalması için her türlü önlemi alacağız” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. […]

13.09.2021
411
A+
A-
Spread the love

Milli Eğitim Bakanı Özer, bir haftalık yüz yüze eğitim sürecinde vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul olmadığını belirterek, “Okullar açık kalmaya devam edecek ama önümüzdeki süreçte bilimsel veriler ışığında aldığımız kararları güncelleyebiliriz. Okullarımızın açık kalması için her türlü önlemi alacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özer, 1 haftalık yüz yüze eğitim sürecinde Türkiye genelinde, 850 bin sınıfın sadece 198’inde vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini, şu an itibarıyla vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul olmadığını belirtti.

“OKULLAR AÇIK KALACAK”

“Sürecin devam ettirilmesiyle ilgli okul bazlı değil vaka bazlı davranıyoruz” diyen Özer, “Okullar açık kalmaya devam edecek ama önümüzdeki süreçte bilimsel veriler ışığında aldığımız kararları güncelleyebiliriz. Okullarımızın açık kalması için her türlü önlemi alacağız” dedi.

Bakan Özer, “En az 1 doz aşı olmuş öğretmen oranı dün itibariyle yüzde 91’e çıktı. Türkiye ortalamasından 8 puan daha üstte. 12 Eylül itibariyle de 2 doz aşısı tamamlanmış olan öğretmenlerin oranı yüzde 78 oldu” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle ilgili aşı ve PCR testi zorunluluğu olmadığını belirten Bakan Özer, “Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapmayacağız” dedi.

15 BİN EK ATAMA

15 bin ek atama konusuna değinerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Özer, “15 bin atama yapılmasını takdir ediyorum. Şunun altını çizmemiz lazım. 2002 yılında öğretmen sayımız 500 bindi. Şu an da 1,2 milyon. Cumhurbaşkanımız eğitim kalitesinin artması yönünde her türlü adım atıyor” dedi.

Bakan Özer, “2020 KPSS’sine giren öğretmenlerimizden bazıları bu hakkı kendileri kullanmak istiyor. 2021 KPSS’sine girenler bazı kişiler de 2020’de girenlerin katılmasını istemiyor. Biz adil olmak durumundayız. Süresi geçmemiş olan tüm adaylarımıza başvuru hakkı tanıdık. Bir esneslik daha sağladık, 2020 KPSS’ye girdiği gibi, 2021 KPSS’ye de girdiyse en yüksek puanıyla sisteme dahil ettik. Tepkileri anlayışla karşılıyorum ama yapılan yanlışlık yok” ifadelerini kullandı.

Content retrieved from: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/egitim/803070.aspx.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.