UA-131003470-2
DOLAR 32,1917
EURO 34,9792
ALTIN 2.263,31
BIST 8.908,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C
Cts 23°C

FETÖ propagandası yapan Mustafa Akyol’dan Ayasofya ihaneti

Spread the love

Bir dönem Adnan Oktar örgütüne yakınlığı ile tanınan, şimdilerde ise Fetullahçı Terör Örgütü propagandası yapan gazeteci Mustafa Akyol, şimdi de uluslararası medyada Ayasofya’nın cami olmasına karşı kampanya başlatmak üzere harekete geçti. İşte Sabah’tan Damla Kaya’nın özel haberinin detayları… Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’u fethettikten sonra Ayasofya’yı camiye çevirdi. Ayasofya hakkında vakfiye yazarak Ayasofya Camii’nin camiden başka […]

14.07.2020
684
A+
A-
Spread the love

Bir dönem Adnan Oktar örgütüne yakınlığı ile tanınan, şimdilerde ise Fetullahçı Terör Örgütü propagandası yapan gazeteci Mustafa Akyol, şimdi de uluslararası medyada Ayasofya’nın cami olmasına karşı kampanya başlatmak üzere harekete geçti. İşte Sabah’tan Damla Kaya’nın özel haberinin detayları…

Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’u fethettikten sonra Ayasofya’yı camiye çevirdi. Ayasofya hakkında vakfiye yazarak Ayasofya Camii’nin camiden başka bir şeye dönüştürülmemesi gerektiğini yazdı. 1934 yılında ise Bakanlar Kurulu Kararı ile Ayasofya Camii’den müzeye çevrildi. 86 yıl aradan sonra Danıştay 10. Dairesi Ayasofya’nın cami olduğunu belirtiği bir karar aldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya Camii’nin ibadete açılacağını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredileceğini belirten kararnameyi imzaladı.

24 Temmuz’da Cuma namazıyla birlikte ibadete açılması beklenen Ayasofya Camii’nin müzeden camiye çevrilmesiyle ilgili çeşitli spekülasyonlar da yapıldı. Bunlardan bazıları yurt dışı menşeili kimi ise yurt içindendi…

Bu isimlerden biri de, bir dönem adını Adnan Oktar örgütüyle duyuran şimdilerde ise Fetullahçı Terör Örgütü propagandası yapan Mustafa Akyol… Gazeteci Taha Akyol’un oğlu olan Mustafa Akyol, uluslararası medyada Ayasofya’nın cami olmasına karşı kampanya başlatmak üzere harekete geçti.

İngiliz yazar Richardv Reeves ile bir makale kaleme alan Akyol’un, “Erdoğan Türkiye’nin Hıristiyan Geçmişini Silmemeli. Türkiye Cumhurbaşkanı İstanbul’un Ayasofya’sını tekrar camiye dönüştürmek istiyor. İkili Ortodoks-İslam mirasını yok etmek, dini çoğulculuğa ve hoşgörüye bir darbe olacaktır” demesi dikkat çekti.

Akyol, Türkiye aleyhine propaganda yaptığı makaleyi şu sözlerle Twitter üzerinden pazarladı: “Hıristiyan entelektüel Richardv Reeves ile Foreign Policy için Ayasofya üzerine bir yazı yazdık. Düzeltilmiş başlığı ile burada. İktidara önerimiz, mabedi hem Müslüman hem Hıristiyan ibadetine açması. Böylece Kurtuba Katedral-Camii için de emsal olması.”

DAHA ÖNCE DE AYNI HİKAYE
Diğer taraftan Akyol, geçtiğimiz aylarda da Ayasofya’nın ibadete açılmaması için propaganda yürütmüş, sosyal medya hesabı üzerinden “Kanımca AYM’nin Ayasofya’nın ibadete açılması talebine dair kararı hukuken doğru. Çünkü “din özgürlüğü” her yerde ibadet edebilmeyi gerektirmez. Ahlâken de, mekan hem Müslümanlar hem Hıristiyanlar için kutsal olduğundan, tek tarafa verilmesi yerine “müze” kalması daha adil” tweetini atmıştı.

DAMLA KAYA / SABAH

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/07/14/feto-propagandasi-yapan-mustafa-akyoldan-ayasofya-ihaneti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.