UA-131003470-2
DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Yağlı Kapı Menfaat, Dost Kapısı Samimiyettir

06.05.2021
297
A+
A-
Spread the love

Yağlı Kapı Menfaat, Dost Kapısı Samimiyettir

Güven, samimiyet, saygı, sevgi, dürüstlük ve daha pek çok duygular bazı kimselerin elinde menfaat malzemesi, içi boşaltılmış birer kelime, birbiri ardına dizilen harflerden ibaret olmuşlar artık sadece.

Bunu ilk bakışta anlamak pek mümkün olmasa da sahte ve yapmacık insanlar günümüzde duygu ve hislerine menfaat eylemi ile harmanlayıp birilerinin gönlüne taht kurar. Sahte insanlarda ki bu davranış samimiyetsizliği meydana getirir bu durum da insan ve insanlık kaybettirmiştir.

İnsan insanı hayatın her evresin de kullanır. Maddi ve manevi çıkarları için her şeyi göze alarak, her türlü alçalmaya boyun eğerek, alacağı çok küçük bir şey de olsa bunu yapar. Kısaca nokta kadar menfaat için yapmayacağı adilik yoktur.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun güzel bir sözü vardır. “Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmeyin” der rahmetli. Güzel sözdür lakin bugünün insanlarını anlatmakta zannımca yetersiz.

Duygum menfaatimin sınırlarını aşan bir yoğunluğa eriştiğinde; tekrar insan olabilmenin lezzetini yudumlarım.

Demişlerdir ki; “Kapı açılınca kabul, kapanınca ret, aralanınca umuttur. Yağlı kapı menfaat, dost kapısı samimiyet, ekmek kapısı iaşedir. Kapının dışı değersizlik, önü haberdir”.

Hayat bana şunu öğretti; “kıymet görmek için kıymet vermek gerekir.” Bu menfaat değil, kuvvetli bir bağın oluşması için duygu aktarımıdır.
Vakitli verilmeyen kıymetler, pişmanlık ile neticeleniyor.
Nitekim; sizi el üstünde tutana, siz de avuç içinizde yer verin. Sevi(n)lin.

İnsan, acziyetinin farkına vardıkça insanlaşıyor… Kendini müstağni zanneden, şüphesiz ziyandadır.
Beşer doğup, insan kalabilene ne mutlu.

Hâlâ üzülebiliyorsak şükredelim. Bunca günahın arasında duygularımız ölmemiş ve hala menfaatsiz sevenlerimiz veya menfaat beklemeden sevdiklerimiz varsa, Rabbimize şükredelim
Elhamdülillah.

Selam ve dua ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.