UA-131003470-2
DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2.435,74
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Açık
Ankara
22°C
Açık
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 21°C

ABD’den yeni Afganistan kararı

Spread the love

Afganistan’da Taliban başkent Kabil’e girdi. Başkanlık Sarayı’na ulaşan Taliban yönetime el koyduğunu açıkladı. Ülkede yaşanan kaosu tüm dünya anbean takip ederken ABD’den Afganistan ile ilgili son dakika açıklama geldi. Reuters’ın haberine göre, ABD, Taliban’ın eline geçen Kabil’den tahliyeleri geçici olarak askıya aldı. Afganistan’da Taliban’ın yönetime el koymasının ardından başlayan kaos dünyanın gündemine bomba gibi düştü. […]

16.08.2021
582
A+
A-
Spread the love

Afganistan’da Taliban başkent Kabil’e girdi. Başkanlık Sarayı’na ulaşan Taliban yönetime el koyduğunu açıkladı. Ülkede yaşanan kaosu tüm dünya anbean takip ederken ABD’den Afganistan ile ilgili son dakika açıklama geldi. Reuters’ın haberine göre, ABD, Taliban’ın eline geçen Kabil’den tahliyeleri geçici olarak askıya aldı.

Afganistan’da Taliban’ın yönetime el koymasının ardından başlayan kaos dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Dünya medyası yaşanan kaosun sorumlusunun ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı olduğunu ileri sürerken ABD’den Afganistan ile ilgili son dakika açıklama geldi. Reuters’ın haberine göre, ABD, Taliban’ın eline geçen Kabil’den tahliyeleri geçici olarak askıya aldı.

Afganistan’da dün hız kazanan Taliban ilerleyişi kısa süre içerisinde önce Başkant Kabil’e girişi hemen ardından da Başkanlık Sarayı’nın ele geçirilmesi ile sonuçlandı.

Taliban’ın dün Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinin, başkanlık sarayı ve kamu binalarının kontrolünü ele geçirmesinin ardından kentte panik havası sürerken Afganistan’da ülkeden ayrılmak isteyen binlerce sivilin akın ettiği ve ABD askerlerinin havaya ateş açtığı Kabil Uluslararası Havalimanı’nda en az 5 kişi hayatını kaybetti.

ABD askerlerinin Kabil’deki havalimanında havaya ateş açması sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti. Gelen ilk bilgilere göre, olay nedeniyle çok sayıda yaralı bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI EŞREF GANİ ÜLKEYİ TERK ETTİ

Eşref Gani’nin Tacikistan’a gittiği iddia edilirken, yetkili kaynaklardan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Tacikistan Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeye geldiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gani’nin uçağının Tacikistan hava sahasına girmediği ve ülke topraklarına inmediği kaydedildi.

Öte yandan, Afganistan’ın Taşkent Büyükelçiliği yetkilisi de yaptığı açıklamada, Eşref Gani’nin Özbekistan’da olduğuna ilişkin herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirtti.

GANİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Taliban’ın Kabil’e girmesinden bir süre sonra Afganistan’dan ayrılan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise Facebook hesabında paylaşımda bulundu.

HÜKÜMET GÜÇLERİ BİNALARI BOŞALTTI

Taliban sözcüsü Mücahit: Hükümet güçleri binaları boşalttı Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, hükümet güçlerinin başkent Kabil’den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıklamıştı.

Mücahit, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başkenti barışçıl şekilde devralmak istediklerini ve bu nedenle güç kullanmadıklarını, hükümet güçlerinin bölgeden ayrılıp binaları boşalttığını belirtti.

Bunun üzerine olası hırsızlık olaylarının da önlenmesi için merkezde ve kamu binalarında kontrolü almaya başladıklarını kaydeden Mücahit, “kentte güvenliği sağlayacakları” ifadesini kullandı. Mücahit, Taliban’ın sivillerin evlerine girilmesine izin vermeyeceğini ifade etti.

ABD ASKIYA ALDI

Reuters’ın son dakika haberine göre, ABD, Taliban’ın eline geçen Kabil’den tahliyeleri geçici olarak askıya aldı.

Content retrieved from: https://www.sabah.com.tr/dunya/2021/08/16/son-dakika-abd-kabilden-tahliyeleri-gecici-olarak-askiya-aldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.