UA-131003470-2
DOLAR 32,5158
EURO 34,6136
ALTIN 2.489,76
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara’ya iniş yaptı

Spread the love

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme yapacak olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara’ya geldi. Türkiye’nin, Blinken’ı üst düzey bir yetkili olmadan karşılaması dikkatlerden kaçmadı. İsrail, yaklaşık bir aydır Gazze Şeridi’nde hedef gözetmeksizin orantısız güç kullanmayı sürdürüyor. Ev, okul, hastane, cami, kilise denilmeden her yer bombalanıyor. Batı Şeria’ya sürpriz ziyaret Orta Doğu turu kapsamında Batı […]

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara’ya iniş yaptı
06.11.2023
153
A+
A-
Spread the love

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme yapacak olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara’ya geldi. Türkiye’nin, Blinken’ı üst düzey bir yetkili olmadan karşılaması dikkatlerden kaçmadı.

İsrail, yaklaşık bir aydır Gazze Şeridi’nde hedef gözetmeksizin orantısız güç kullanmayı sürdürüyor.

Ev, okul, hastane, cami, kilise denilmeden her yer bombalanıyor.

Batı Şeria’ya sürpriz ziyaret

Orta Doğu turu kapsamında Batı Şeria’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Blinken ayrıca, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irak’a da beklenmeyen ziyaretler gerçekleştirdi.

Ankara’ya geldi

Antony Blinken ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak, saat 23.58’de Esenboğa Havalimanı’na indi.

Türkiye’den hiçbir üst düzey yetkilinin Blinken’ı karşılamaya gitmemesi ve apronun ışıklarının kapalı olması dikkat çekti.

Türkiye, bir Amerikan yetkilisini ilk defa üst düzey bir yetkili olmadan karşıladı.

Blinken’ı ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika’dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı karşıladı.

Hakan Fidan ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile mevkidaşı Blinken arasında bugün yapılacak resmi görüşmelerde, Gazze’deki durum, bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/abd-disisleri-bakani-antony-blinken-ankaraya-inis-yapti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.