UA-131003470-2
DOLAR 32,5288
EURO 34,6249
ALTIN 2.488,74
BIST 9.678,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C

Süleyman Soylu: Delillendirme yapılmadan enkazlar kaldırılmayacak

Spread the love

Depreme ilişkin son durum bilgilendirmesi yapan Süleyman Soylu, bina enkazlarının bütün delillendirme işlemleri yapılmadan kaldırılmayacağını söyledi. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler büyük hasara yol açtı. 10 ili birden etkileyen depremde binalar, binlerce vatandaşımıza mezar oldu. Depremin ardından 10’ncu günde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunu bilgilendirdi. Arama-kurtarma çalışmalarının bittiği binalarla ilgili deliller toplanmadan enkazların kaldırılacağı […]

15.02.2023
361
A+
A-
Spread the love

Depreme ilişkin son durum bilgilendirmesi yapan Süleyman Soylu, bina enkazlarının bütün delillendirme işlemleri yapılmadan kaldırılmayacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler büyük hasara yol açtı.

10 ili birden etkileyen depremde binalar, binlerce vatandaşımıza mezar oldu.

Depremin ardından 10’ncu günde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunu bilgilendirdi.

Arama-kurtarma çalışmalarının bittiği binalarla ilgili deliller toplanmadan enkazların kaldırılacağı iddiası gündeme gelmişti.

Bakan Soylu, konuyla ilgili iddiayı kesin bir dille cevapladı.

Soylu, “Kim eksiklik yapmışsa binanın yapımında, binanın yapımından sonra yapılanlar söz konusuysa bunların hepsinin tespit edilmeye yönelik bütün delillendirme işlemi devam etmektedir. Bunlar yapılmadan enkaz kaldırılmamaktadır” diye konuştu.

Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

“Antakya’da 2 konuttan 1’i ya yıkık ya ağır hasarlı. Her iki konuttan bağımsız bölümden bir tanesi ya yıkılmış, ya ağır hasar ya da acil yıkılacak kapsamında. Hasar tespitleri hızlı şekilde devam edecek. Yapacağımız işlemler daha sonra da devam edecek. Oluşturulan konteyner şehirler, hak sahipliği işlemleri, Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı hem taşınma hem kira gibi devletimizin özellikle depremzedelerin önümüzdeki süreçte, 1 yıllık süreçte evleri yapılana kadar başını sokacakları geçici barınma merkezleri dahil olmak üzere, hasar tespitleri üzerinden yürüyecektir.

Bundan sonraki soruşturmalara konu olacak binalardaki eksikliklerle alakalı süreçlerle alakalı da yargı gözetiminde, Bakanlık birimlerimiz, bilirkişiler, savcılar, bunların incelenmesi, bütün binalarda teker teker devam etmektedir. Burada kim eksiklik yapmışsa, yapımdan sonra yapılanlar söz konusuysa bunların hepsinin tespit edilmesi, binalarda devam etmektedir. Bunlar yapılmadan da herhangi bir enkaz kaldırılmamaktadır. Yıkılan binalar var, zaten orada enkaz çalışması yapılıyor, ağır hasar ve acil yıkılacak binalar da var. Bunların içine girilmemesi yönünde tespitimiz var ama bu husus da Bakanlık yetkililerinin vereceği onayla girilebilecektir. Güvenlik ekiplerimizle girilecektir.

Burası bir daha ayağa kalkmaz şeklinde değerlendiren vatandaşlarımız, şöyle söylüyorlar, bu şehir bir daha kurulmayacak, tahliye edilecek diyorlar. Kahramanmaraş’ta da var, Hatay’da da var. Bu şehirler sağlam zemin üzerinde yeniden bu vatandaşlarımızın şehri olarak hayatiyetine devam edecektir. Şu an için salgın hastalık, enfeksiyon yayılımı söz konusu değil.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/suleyman-soylu-delillendirme-yapilmadan-enkazlar-kaldirilmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.