UA-131003470-2
DOLAR 32,5128
EURO 34,5769
ALTIN 2.491,54
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Yüksek Askeri Şura bugün toplanıyor: Gözler Genelkurmay’a getirilecek isimde

Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Yüksek Şura Toplantısı’nda Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacak isim belirlenecek. İlk aday ise Musa Avsever… Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıya ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. YAŞ üyesi kabine üyelerinin çoğunluğu toplantıda ilk kez yer alacak. Genelkurmay’a getirilecek yeni isim Gündemde, TSK’daki terfi ve atama dosyalarının görüşülmesiyle […]

03.08.2023
208
A+
A-
Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Yüksek Şura Toplantısı’nda Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacak isim belirlenecek. İlk aday ise Musa Avsever…

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıya ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

YAŞ üyesi kabine üyelerinin çoğunluğu toplantıda ilk kez yer alacak.

Genelkurmay’a getirilecek yeni isim

Gündemde, TSK’daki terfi ve atama dosyalarının görüşülmesiyle birlikte önemli konu başlıkları bulunuyor.

Bunlardan biri de Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığına getirilecek ismin kim olacağı.

Akıllara ilk gelen ismin ise Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever olacağı düşünülüyor.

3 devre arkadaşı gündemde

Avsever’in olmaması durumunda Genelkurmay Başkanı olabilecek isimler arasında 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu bulunuyor.

Harp Okulu’nun 1981 mezunu üç devre arkadaşı arasından Metin Gürak 2020’de, Sivri ve Bayraktaroğlu ise 2021’de orgeneralliğe terfi etmişti.

Avsever’in, Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmaması durumunda görevde bekleme süresi ve yaş haddinden emekliye ayrılması bekleniyor.

Hava ve Deniz Kuvvetleri’nde yeni dönem

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın görev süreleri devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl bu görevlere getirilen komutanların emekliye ayrılması durumunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Kurmay Başkanı Koramiral Aydın Şirin ile Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız’ın adı geçiyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun ismi öne çıkıyor.

Terfi bekleyenler

YAŞ kararları kapsamında bazı korgeneraller de bir üst rütbeye terfi edecek.

Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığında geçen sene görev süreleri bir yıl uzatılan 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Sinan Yayla’nın yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Korgeneral İrfan Özsert, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral İsmail Güneykaya, terfi sırasında yer alıyor.

Toplantıya katılacak isimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak YAŞ toplantısına Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılacak.

Şura çalışmalarının, her yıl olduğu gibi YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaretlerinin ardından başlaması bekleniyor.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/yuksek-askeri-sura-toplantisi-bu-hafta-gozler-genelkurmaya-getirilecek-isimde.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.