UA-131003470-2
DOLAR 32,2314
EURO 35,1360
ALTIN 2.464,31
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 24°C

5.5 milyon yabancı parmak izi kayıtta

Spread the love

Türkiye, kendi biyometrik veri algoritmasını geliştiren yedinci ülke oldu. Göç İdaresi, kayıt altına aldığı 5.5 milyon yabancı arasından parmak izi sorgusunu 2.5 saniyede yapabiliyor. Aydın Hasan – Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli ve Yerli Parmak İzi Tanıma Sistemi çerçevesinde düzensiz göçmenler dahil Türkiye’ye girmiş olan yaklaşık 5.5 milyon yabancının biyometrik parmak izi kaydını aldı. Milli Biyometrik […]

11.10.2021
647
A+
A-
Spread the love

Türkiye, kendi biyometrik veri algoritmasını geliştiren yedinci ülke oldu. Göç İdaresi, kayıt altına aldığı 5.5 milyon yabancı arasından parmak izi sorgusunu 2.5 saniyede yapabiliyor.

Aydın Hasan – Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli ve Yerli Parmak İzi Tanıma Sistemi çerçevesinde düzensiz göçmenler dahil Türkiye’ye girmiş olan yaklaşık 5.5 milyon yabancının biyometrik parmak izi kaydını aldı. Milli Biyometrik Veri Parmak İzi Sistemi, GöçNet Sistemi ile entegre ve 1:N sorgu mantığıyla veri tabanında bulunan yaklaşık 5.5 milyon yabancıya ait parmak izi kaydı arasından 2.5 saniye gibi kısa bir sürede sorgu yapabiliyor.

MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen 3’üncü Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde İçişleri Bakanlığı tarafından Teknolojik Entegre Sınır Yönetimi ve Gözetleme Sistemleri oturumu düzenlendi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Veysel Dağlar, Türkiye’deki yabancıların durumuyla ilgili şu sunumda bulundu:

“Milli biyometrik parmak izi sisteminin sınır kapılarında ve yabancılara dair iş ve işlemleri nasıl yaptığımızı ve yerli millileştirme çalışmasını kısaca anlatmak istiyorum. 2011 yılı itibariyle yoğun bir göç dalgasıyla karşı karşıyayız ve 11 Nisan 2013 tarihi itibariyle de Göç İdaremiz kurulmuş oldu ve Türkiye’ye gelen yabancıların giriş çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, burada statü almaları gibi belli başlı konularda iş ve işlemlerini yürütmektedir. Bu yıl 30 Eylül itibariyle 109 bin sınırımızda yakalanan düzensiz göçmen var. Bunların geri gönderilmeleriyle ilgili çalışmalar devam etmekte. ülkemizde 2021 yılı içerisinde yaklaşık 5 milyon civarında da yabancı bulunmaktadır.”

Content retrieved from: https://www.milliyet.com.tr/gundem/5-5-milyon-yabanci-parmak-izi-kayitta-6616513.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.