UA-131003470-2
DOLAR 32,2269
EURO 35,1813
ALTIN 2.477,04
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 23°C
Paz 23°C

ABD’li sözcüden Yunanistan açıklaması: Gerilimi artırabilecek eylemlerin zamanı değil

Spread the love

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Yunanistan’ın Ege’deki adalara ABD’den aldığı zırhlıları çıkarmasını tartışmanın NATO üyeleri için yersiz olduğunu söyledi. Yunanistan’ın, uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege’deki GASA kapsamında bulunan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk ettiği ortaya çıkmıştı. Türkiye, Yunanistan’ın Midilli ve Sisam adalarına ABD menşeli zırhlı araçlar konuşlandırması sebebiyle Yunanistan ve ABD’ye protesto notası […]

27.09.2022
363
A+
A-
Spread the love

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Yunanistan’ın Ege’deki adalara ABD’den aldığı zırhlıları çıkarmasını tartışmanın NATO üyeleri için yersiz olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın, uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege’deki GASA kapsamında bulunan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk ettiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye, Yunanistan’ın Midilli ve Sisam adalarına ABD menşeli zırhlı araçlar konuşlandırması sebebiyle Yunanistan ve ABD’ye protesto notası vermişti.

ABD’li sözcü: Gerilimi artıracak açıklamaların zamanı değil

Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, AA muhabirinin “Yunanistan’ın Ege’de GASA kapsamındaki adalara onlarca zırhlı araç ve tank çıkararak provoke ettiği gerilimin tırmanmasından endişe etmiyor musunuz?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Rusya’nın bir kez daha egemen bir devleti işgal ettiği, transatlantik toplum ve uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında olduğu ve Rus saldırganlığına karşı durduğu bir dönemde, şimdi NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve her türlü zor farklılıkları çözmek için diplomatik olarak birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz.”

“Adalar kimin” diye soran Yunan gazeteciyi geçiştirdi

Sözcü toplantı sırasında, Yunan bir gazetecinin “Adalar hangi ülkenin egemenliği altındadır, Türkiye’nin mi? Yunanistan’ın mı?” sorusuna ise yanıt vermeden, diplomatik yollarla farklılıkların çözülmesi gerektiği vurgusunu yineledi.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/dunya/abdli-sozcuden-yunanistan-aciklamasi-gerilimi-artirabilecek-eylemlerin-zamani-degil.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.